Λιβύη: Καμμία «ειρήνη», καμμία «λύση» με Τούρκους στο έδαφος μας! Ας τα ακούμε αυτά…

«Οι τούρκοι είτε θα αποχωρήσουν οικειοθελώς είτε με φέρετρα». Αυτές τις δηλώσεις έκανε πριν από λίγο ο στρατιωτικός διοικητής του εθνικού στρατού της Λιβύης, αναφερόμενος στην διαδικασία επίλυσης του Λιβυκού «προβλήματος» υπό την αιγίδα της διεθνούς κοινότητας. Μία απάντηση που έπρεπε να έχει δοθεί από τον ελληνισμό εδώ και δεκαετίες, αντί να συζητάμε για λύσεις τύπου Ανάν, και διζωνικές δικοινοτικής ομοσπονδίες.

Είναι βέβαιο πως στην μεγάλη σύγκρουση που έρχεται, η Αίγυπτος του Αλ Σίσι θα είναι στο πλευρό του στρατάρχη Χαφτάρ (φωτό)
Είχαμε γράψει ότι κάτι μεγάλο ετοιμάζεται στην Λιβύη. Από τη μία οι απανωτές αποστολές στρατιωτικού υλικού και πιθανότατα ισλαμιστών τρομοκρατών μέσω Τουρκίας με τουρκικά μεταγωγικά της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και από την άλλη η επίδειξη δύναμης του στρατάρχη Χαφτάρ ο οποίος σήκωσε πολεμικά αεροσκάφη, ενώ υποχρέωσε την φιλότουρκη κυβέρνηση της Ιταλίας να τον προσκυνήσει. Προκειμένου αυτός να απελευθερώσει 18 ιταλούς ψαράδες που κρατούσε φυλακισμένους εγώ και μήνες.

Πριν από λίγο λοιπόν, ο εθνικός στρατός της Λιβύης διαμέσου του στρατιωτικού διοικητή, προέβη σε τελεσίγραφο για την αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από τη χώρα.

Οι δηλώσεις ήταν εξαιρετικά σκληρές και δείχνουν πως πάμε ολοταχώς για κλιμάκωση. Ο στρατηγός δήλωσε ξεκάθαρα αναφορικά με την ειρηνευτική διαδικασία που ήταν σε εξέλιξη μέχρι σήμερα, πως καμιά ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί και καμιά συμφωνία, όσο υπάρχει τουρκικός στρατός κατοχής στην Λιβύη. Και συμπλήρωσε ότι εάν οι τούρκοι δεν φύγουν οικειοθελώς άμεσα, θα φύγουν σε φέρετρα.

Όπως έχουμε προβλέψει, βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα κλιμάκωση του απελευθερωτικού πολέμου στην Λιβύη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ