Με δυο απλά λόγια η JP Morgan εξήγησε γιατί δεν θα καταρρεύσει η Ελλάδα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

jp morgan chaseΟ Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan εξήγησε μέσα σε μια πρόταση τον λόγο που η Ελλάδα δεν μπορεί να αφεθεί από την Ευρώπη στο να χρεοκοπήσει…

Εμείς το έχουμε αναφέρει πολλάκις… Με απλά λόγια λοιπόν, εξήγησε γιατί θα είναι καταστροφική μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Μπορεί το ίδιο να το είχε πει η Μέρκελ προ εβδομάδων, δεν είχε πει όμως τον λόγο…

«Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική γιατί θα πυροδοτούσε μαζική φυγή κεφαλαίων από την Ιταλία και την Ισπανία».

Είναι απλό… Η Ισπανία πιέζεται λόγω χρέους, ελλείμματος και ανεργίας. Η Ιταλία έχει μπει και αυτή στη δίνη των αγορών ανεβάζοντας συνεχώς το κόστος δανεισμού της. Άρα, ό,τι και να λένε για κίνδυνο κατάρρευσης της Ελλάδας ή ακόμα και εξόδου από το ευρώ, δεν ευσταθούν. Και αυτό δεν πρόκειται να γίνει γιατί – εκτός των εκλογών στη Γαλλία – έρχονται αναμετρήσεις σε Γερμανία και ΗΠΑ.

Για να συμπληρώσουμε το σκεπτικό της JP Morgan, μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα προκαλούσε «σύγχυση στους επενδυτές και στις επιχειρήσεις, που θα προσπαθούσαν να διαλευκάνουν εάν τα συμβόλαιά τους είναι σε ευρώ ή στο εθνικό νόμισμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ