Όταν ο Φάουτσι διαψεύδει τα πανηγύρια πολιτικών και ΜΜΕ για την πανδημία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλη αυτή η επικοινωνιακή επίθεση με την υπερπροβολή των εμβολιασμών επώνυμων, ενδέχεται να προκαλέσει επιδείνωση της κατάστασης, ακριβώς επειδή μεγάλο μέρος της κοινωνίας παρασυρμένοι από τους πανηγυρισμούς, μπορεί να χαλαρώσει τα μέτρα προσωπικής προστασίας.

Προκειμένου οι πολιτικοί να καρπωθούν οφέλη από την έλευση του εμβολίου μπορεί να προκαλέσουν τεράστια ζημιά. Είναι ακριβώς αυτό που επέλεξε η Μέρκελ και το υπουργικό συμβούλιο στη Γερμανία. Το αποκαλύψαμε νωρίτερα παρότι τα ελληνικά ΜΜΕ το κρύβουν.

“Μέρκελ & υπουργικό συμβούλιο αντιστάθηκαν στον πειρασμό να εμβολιαστούν δημοσίως στο πλαίσιο ενός προπαγανδιστικού θεάματος…”

Σε τελείως διαφορετικό κλίμα από την παγκόσμια αισιοδοξία λόγω του εμβολίου κινήθηκε ο Άντονι Φάουτσι, αναφορικά με την πορεία της πανδημίας. Ο κορυφαίος επιστήμονας που λόγω θέσης μπόρεσε και αντελήφθηκε έγκαιρα τον κίνδυνο της πανδημίας, και βρέθηκε σε μετωπική σύγκρουση με τον πρόεδρο Τραμπ, φαίνεται ότι δεν συμμερίζεται την μιντιακή αγαλλίαση που καλλιεργείται λόγω της έλευσης των εμβολίων κατά της πανδημίας.

Ο Άντονι Στίβεν Φάουτσι είναι Αμερικανός ανοσολόγος που υπηρετεί ως διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων από το 1984, άρα η γνωμη του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και παγκόσμια απήχηση. Η πορεία του μάλιστα έδειξε πως έχει δικαιωθεί σε όλες του τις προβλέψεις, πολλές από αυτές δεν έγιναν αποδεκτές από τον Λευκό Οίκο λόγω της κόντρας του με τον πρόεδρο Τραμπ.

Ο Φάουτσι λοιπόν εξέφρασε την ανησυχία του με ευθύτητα, λέγοντας ότι «Τα χειρότερα έρχονται!», Θεωρώντας ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν νέα αύξηση των κρουσμάτων μετά τις γιορτές, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο διότι η πανδημία στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζει να καλπάζει. Και μιλάμε για έναν αριθμό θανάτων που αγγίζουν τις 3000 καθημερινά, για τις τελευταίες εβδομάδες. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποια ύφεση, ώστε μια αναμενόμενη επιδείνωση να είναι αντιμετωπίσιμη. Και η δήλωση του διευθυντή επί 36 χρόνια του κορυφαίου οργανισμού των ΗΠΑ για τα λοιμώδη νοσήματα, γίνεται σε συνδυασμό με την έλευση του εμβολίου. Γεγονός που ακόμα μια φορά επιβεβαιώνει ότι ακόμα και σήμερα με το εμβόλιο, το μεγαλύτερο όπλο κατά της πανδημίας είναι οι προσωπικές προφυλάξεις και η τήρηση των μέτρων.

Όπλα που η ψευδεπίγραφη αισιοδοξία που καλλιεργείται μέσω των ΜΜΕ και των πολιτικών λόγω της έλλειψης του εμβολίου, μπορεί να χαλαρώσουν διότι ο τρόπος που παρουσιάζονται οι εμβολιασμοί επώνυμων, ενδέχεται να θεωρηθεί ως το τέλος της πανδημίας, πράγμα που δεν ισχύει. Και αυτή η χαλάρωση είναι ότι πιο επικίνδυνο μπορεί να συμβεί τώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ