Αεροπορικό εισιτήριο μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ερώτημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και απαιτείται νομοθετική παρέμβαση. Γιατί ναι μεν το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά ίσως από την πίσω πόρτα παγιωθούν συνθήκες διάσπασης σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. 

Η κατάσταση είναι πολύπλοκη, γιατί υπάρχουν πολλοί τομείς της δημόσιας και κοινωνικής ζωής που για να επιστρέψουν και πάλι στην κανονικότητα, θα μπορούσαν θεωρητικά, και παρά τις οποίες διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, να επιβάλουν ως όρο την υποχρέωση εμβολιασμού των πολιτών.

Τέτοιοι τομείς είναι ο χώρος του θεάματος, η εστίαση, ο τουρισμός. Το ενδεχόμενο δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ήδη την αρχή έκανε αρχές Νοεμβρίου η αεροπορική εταιρεία Quantas της Αυστραλίας. “Θέλουμε να προσαρμόσουμε τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι επιβάτες πριν επιβιβάζονται στο αεροσκάφος, να δείχνουν βεβαίωση ότι έκαναν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού” είπε ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας Άλαν Τζόις.

Γερμανοί συνταγματολόγοι, βουλευτές ακόμη και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν φοβούνται ότι εάν δεν γίνουν νομοθετικές παρεμβάσεις, θα φτάσει η στιγμή, που όσοι από επιλογή  δεν εμβολιάζονται θα πέφτουν θύματα διακρίσεων και αποκλεισμού από τμήματα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα. DW

ΔΗΜΟΦΙΛΗ