Γυναίκα πέθανε μετά το εμβόλιο – για ελάχιστες πιθανότητες συσχετισμού κάνουν λόγο οι αρχές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελβετικό καντόνι ανακοίνωσε πως γυναίκα έχασε τη ζωή της μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Pfizer/Biontech. Ξεκαθαρίζοντας όμως ότι πιθανότατα ο θάνατος της δεν συνδέεται με τον εμβολιασμό.

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για σύμπτωση.

Η γυναίκα, κάτοικος Ελβετίας ήταν μεγάλης ηλικίας, 91 ετών με υποκείμενα νοσήματα και προβλήματα υγείας. Οι ελβετικές αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζουν πως συσχετισμός μεταξύ του εμβολίου και του θανάτου της άτυχης γυναίκας έχει ελάχιστες πιθανότητες να υφίσταται.
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η εταιρεία, λέγοντας ότι πρόκειται για σύμπτωση, διότι η γυναίκα είχε βεβαρυμένο ιστορικό υγείας. Δηλαδή, από τους εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν κάνει το εμβόλιο, πολλοί εξ’αυτών έχουν υποκείμενα νοσήματα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε θάνατο. Όχι λόγω του εμβολίου, απλά στην περίπτωση της ηλικιωμένης γυναίκας ο θάνατος συνέπεσε με τον εμβολιασμό.

Να σημειωθεί ότι πέραν των αλλεργικών αντιδράσεων που παρατηρούνται σε σχέση με το εμβόλιο, δεν έχει τεκμηριωθεί άλλη σοβαρή παρενέργεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ