Μετατροπή του ιστορικού χώρου του εργοστασίου της ΧΡΩΠΕΙ σε ελληνική Silicon Valley

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα φιλόδοξο σχέδιο για τον ιστορικό χώρο του εργοστασίου της ΧΡΩΠΕΙ στην οδό Πειραιώς, στο Νέο Φάληρο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σήμερα πο6 επισκέφτηκε τις ερηπωμενες πλέον εγκαταστάσεις της.

Ο θάνατος και η ζωή του Σωτήρη Σοφιανοπούλου του αφεντικού της ΧΡΩΠΕΙ.

Στο ιστορικό αυτό εργοστάσιο που κάποτε έφτιαχνε από χρώματα μέχρι όπλα και ερημώθηκε τη δεκαετία του 80 η κυβέρνηση φιλοδοξεί να μετατρέψει σε ένα χώρο καινοτομίας που θα συμβάλει σημαντικά και στην ανάπλαση της περιοχής που για δεκαετίες παραμένει παραμελημένη.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΑ;

8A56A00C 6702 4076 A8DA B425971052A0

Σήμερα ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον χώρο μαζί με τον αμερικανό πρέσβη, μια επίσκεψη που σηματοδοτεί πολλά καθώς η επένδυση φιλοδοξεί να φέρει 2.000 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Οι ίδιοι μηχανισμοί που άφησαν το 70 και το 80 την ΧΡΩΠΕΙ να καταρρευσει τωρα υπόσχονται να την αναστήσουν

C93AD90D AB73 40BD 80C9 2428A7753070

Ο πρωθυπουργός τόνισε:

Όλες οι σημαντικές πρωτεύουσες έχουν έναν αντίστοιχο πόλο καινοτομίας και ο χώρος εδώ προσφέρεται -και λόγω της ιστορίας του και λόγω της γεωγραφίας του και λόγω της θέσης του. Πιστεύω ότι σε κάποια χρόνια, όταν θα κάνουμε τη σύγκριση μεταξύ του τι υπήρχε και του τι θα δημιουργηθεί, θα έχουμε κάθε λόγο να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που δρομολογήσαμε με τόσο μεγάλη ταχύτητα αυτή την εμβληματική προσπάθεια στον τομέα της καινοτομίας, που ουσιαστικά είναι και η γέφυρα που πρέπει να διασχίσει η πατρίδα μας για να κατακτήσει το μέλλον.

Είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία που λέει πολλά για την ανικανότητα του ελληνικού κράτους να διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του το γεγονός ότι επί σχεδόν 40 χρόνια αυτός ο χώρος, στο κέντρο της Αθήνας, παρέμενε πρακτικά εγκαταλελειμμένος. Θέλω να συγχαρώ το Υπουργείο Ανάπτυξης, και ειδικά τον Υφυπουργό, τον Γενικό Γραμματέα, για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν, έτσι ώστε να δρομολογηθεί αυτό το σημαντικό έργο, να δημιουργηθεί σε αυτόν τον χώρο μία πραγματική Πολιτεία Καινοτομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ