Ντροπή! Η Γιάννα Αγγελοπούλου χρηματοδοτεί επιστήμονες με… ξένα κόλλυβα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι, έπειτα από σχετική αναμονή, βρέθηκαν επιτέλους τα χρήματα για την πρωτοποριακή έρευνα με CAR-T λεμφοκύτταρα, που διεξάγουν επιστήμονες στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης για τη θεραπεία από τον κορωνοϊό.

Οι αστερίσκοι μπαίνουν από το σημείο που η Γιάννα Αγγελοπούλου, κάνοντας και πάλι όπως λένε στη Θεσσαλονίκη «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα», τους έταξε εκεί πάνω ότι θα χρηματοδοτήσει αυτό το παγκοσμίως ενδιαφέρον ερευνητικό πεδίο όχι με λεφτά του συζύγου της, αλλά από την επιτροπή «Ελλάδα 2021», της οποίας προΐσταται.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο συντονιστής της ομάδας του «Παπανικολάου» και διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος: «Η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρος της επιτροπής 2021, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τη μελέτη και ήλθε σε επαφή μαζί μας για τη σύναψη της σχετικής σύμβασης με το νοσοκομείο».

Προσθέτει δε, ότι και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε την απόφασή του η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει τη μελέτη, ενώ ένα μέρος της έρευνας (70.000 ευρώ) θα καλύψει το ίδιο το νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Με τις χρηματοδοτήσεις αυτές, σημειώνει ο συντονιστής, «θα ολοκληρωθεί σύντομα η συνεισφορά της κλινικής μας στην αντιμετώπιση της Covid-19. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όσα χρήματα μπήκαν ήδη στον ειδικό λογαριασμό του νοσοκομείου για τη μελέτη με τα Τ-λεμφοκύτταρα θα χρησιμοποιηθούν για να αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών που θα επωφεληθούν από αυτά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ