Κλινική στο Σικάγο διέκοψε τον εμβολιασμό λόγω παρενεργειών του εμβολίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Ένα προαστιακό νοσοκομείο στο Σικάγο ανέστειλε προσωρινά τους εμβολιασμούς κορανοϊού την Παρασκευή, αφού τέσσερα μέλη του υγειονομικού προσωπικού εμφάνισαν ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως μεταδίδει το δίκτυο NBC5. Να σημειωθεί ότι το ποσοστό είναι ελάχιστο σε σύγκριση με τον συνολικό αριθμό εμβολιασμών που έχει ξεπεράσει τις 3000 στο συγκεκριμένο κέντρο. Όπως διευκρινίζει ο εκπρόσωπος του κέντρου, η διακοπή γίνεται για καθαρά προληπτικούς λόγους και προκειμένου να μελετηθούν οι παρενέργειες που εμφάνισαν τα τέσσερα μέλη του προσωπικού, ώστε να γίνει κατανοητό τι τις προκάλεσε.

Από την Πέμπτη, το Ιατρικό Κέντρο του Advocate Condell στο Libertyville ανακοίνωσε ότι τέσσερα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο για τον COVID-19 παρουσίασαν «μυρμήγκιασμα» και αυξημένο καρδιακό ρυθμό λίγο μετά την ένεση.

“Λόγω των αυξημένων μέτρων προφύλαξης, θέτουμε προσωρινά σε παύση τους εμβολιασμούς στο Condell, κάτι που θα μας επιτρέψει να κατανοήσουμε καλύτερα τι μπορεί να προκάλεσε αυτές τις παρενέργειες”, ανέφερε το συγκεκριμένο κέντρο υγείας σε επίσημη δήλωση.

Αξιωματούχος πάντως υπενθύμισε ότι τα τέσσερα άτομα που εμφάνισαν τις ανεπιθύμητες παρενέργειες αντιπροσωπεύουν λιγότερο από 0,15% των περίπου 3.000 ατόμων που έχουν λάβει μέχρι τώρα το εμβόλιο.

Το κέντρο υγείας ανακοίνωσε ότι τα τρία μέλη της υγειονομικής ομάδας που παρουσίασαν τα συμπτώματα είναι στο σπίτι τους και «τα πάνε καλά», ενώ το τέταρτο άτομο λαμβάνει επιπλέον θεραπεία.

«Οι αντιδράσεις είναι μια αναμενόμενη παρενέργεια του εμβολιασμού. Τα μέλη της ομάδας μας ενθαρρύνονται να είναι πρόθυμα να εμβολιαστούν για να βοηθήσουν στην προστασία του εαυτού τους και των άλλων και να τερματίσουν αυτήν την πανδημία», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι υπόλοιπες τοποθεσίες εμβολιασμού στο Ιλλινόις και τρεις στο Ουισκόνσιν, συνεχίζουν τον εμβολιασμό όπως είχε προγραμματιστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ