Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Η Γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο με τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συντριπτική πλειοψηφία στην Γερουσία παρά το πρόσκαιρο βέτο Τραμπ!
Κάτι είναι κι αυτό παρά το γεγονός πως τα εγκλήματα της Τουρκίας θα έπρεπε να καταδικαστούν αυτοτελώς από όλες τις πολιτισμένες χώρες και την Αμερική.

Δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, να εξοντώνει μειονότητες μέσα στην Τουρκία, αλλά η πολιτισμένη ανθρωπότητα να κλείνει τα μάτια.

Είναι αδιανόητο η Τουρκία να τιμωρείται μόνο επειδή αγόρασε ρωσικούς πυραύλους, αλλά να μένει ανέγγιχτή για την εγκληματική της δράση κατά αμάχων, την εισβολή της σε τρίτες χώρες, τις απειλές πολέμου και την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας.
Όπως αναμενόταν και είχε προαναγγελθεί, η αμερικανική Γερουσία ψήφισε υπέρ της αναίρεσης του βέτο του Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος του αμυντικού προϋπολογισμού (NDAA), ενός νομοσχεδίου για την εθνική ασφάλεια ύψους 740 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που περιλαμβάνει και τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τους S-400.

Η δράση της Τουρκίας σε Συρία, Λιβύη, Ιράκ και Ναγκόρνο Καραμπάχ, δεν αναφέρθηκε ως λόγος κυρώσεων στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Η εγκληματική δράση της Τουρκίας που έχει διαπράξει εισβολή και κατοχή μέρους της ελληνικής κυριαρχίας επί αρκετούς μήνες, επίσης δεν αναφέρθηκε ως λόγος κυρώσεων.

Η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, υιοθέτησε με τα 2/3 και πλέον των ψήφων τον προϋπολογισμό παρά τις «ενστάσεις του προέδρου».

Η ψηφοφορία αυτή σηματοδοτεί την πρώτη ακύρωση βέτο της προεδρίας του Τραμπ και θεωρείται ευρέως ως μια οξεία κριτική σε βάρος του, τις τελευταίες ημέρες της θητείας του.

Καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί έκανε το ίδιο τη Δευτέρα, το κείμενο υιοθετείται οριστικά.

Η Πράξη Εξουσιοδότησης της Εθνικής Άμυνας (National Defense Authorization Act- NDAA), που ορίζει την πολιτική του υπουργείου Άμυνας της χώρας, υπερψηφίζεται κάθε χρόνο από το 1960.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ