Αιδώς Αχρείοι !

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστα  Δημ Χρονόπουλου

(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

Θλίψη! Απέραντη θλίψη. Απογοήτευση. Απόγνωση!…

Οι Ευρωπαίοι Εταίροι και Εταίρες της Ε.Ε πέταξαν και το τελευταίο φύλλο συκής-  υποκρισίας και μας αποκαλύφθηκαν: άφιλοι, ολόγυμνοι, κακοφτιαγμένοι, αξιολύπητοι!. Υποθέτω πως δεν θα απόμεινε, πλην αθεράπευτα ρομαντικών και σταθερά αφελών, έστω και ένας /μία, που να νομίζει πως η Ε.Ε σημαίνει πλέον κάτι. Ότι εκπροσωπεί κάτι και έχει κάτι να προσφέρει στην Ευρώπη, στους λαούς της, στον Δυτικό κόσμο, στην ανθρωπότητα.

Μια ξεδοντιασμένη, γερασμένη, ανασφαλής, αδύναμη, πτωχευμένη(διανοητικά , ηθικά, αξιακά, πολιτικά, εταιρικά). Το μέγεθος της                                    Υ λ ο δ ο ύ λ ω σ η ς (=δούλοι της ύλης) μερίδας των μελών της Ε.Ε (ιδίως της Γερμανίας, Ισπανίας, Ιταλίας) την εξευτέλισε και την διέσυρε.

Απογοητευτήκαμε όσοι ξεκινήσαμε , ως ένθερμοι Ευρωπαϊστές, συνεχίσαμε ως  Ευρωσκεπτικιστές  και καταλήξαμε ως Ευρωαρνητές αυτού, του αναξιόπιστου μορφώματος. Ένας πάλαι ποτέ πολλά υποσχόμενος οργανισμός που κατάντησε όργανο υλικών συμφερόντων. Αντί στήριξης αλληλεγγύης προς μέλη της Ε.Ε, προστατεύει τα συμφέροντα ξένων (επίβουλων αλλόθρησκων Ασιατών). Δυναμιτίζουν έτσι το ευρωπαϊκόοικοδόμημα και αυτοαπαξιώνονται οι συμμετέχουσες χώρες. Εκτιμώ πως δεν ευθύνονται μόνον τα οικονομικά συμφέροντα. Είναι και η ατυχής συγκυρία. Θαμνώδη, νανώδη, πυγμαία πολιτικά αναστήματα, διαχειρίζονται τις τύχες του κόσμου. Ανάξιοι, ανήθικοι, ανίκανοι, τιποτένιοι ηγέτες, αδυνατούν να αντιληφθούν το τι τους περιμένει.  Νομίζουν οι κακομοιριασμένοι πως θα πληγεί από την Τουρκία μόνον η Ελλάδα και η Κύπρος. Δεν είναι σε θέση να διακρίνουν τα προφανή, τα οφθαλμοφανή. Τις  διαθέσεις του αδίστακτου μεγαλομανούς Σουλτανίσκου , που ορέγεται –και δεν το κρύβει- την αναβίωση /νεκρανάσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τους απειλεί, τους υβρίζει , τους αντιμετωπίζει ως υποτελείς. Συμπεριφέρεται ως … αγαπητικός που τα παίρνει και δέρνει.  Και εκείνοι δεν αντιδρούν. Πώς να το κάνουν όπως κατάντησαν τα κνώδαλα; Αξιοθρήνητες μαριονέτες συμφερόντων! Οι άφωνοι καταγέλαστοι … «χριστιανοί» που ανέχθηκαν να γίνει η ΑγιαΣοφιά …τζαμί. Χωρίς ντροπή. Αιδώς Αχρείοι !!!.

Ίσως αν δουν τον Ερντογάν τον Ισλαμιστή να φθάνει –όπως κάποτε συνέβη- προ των πυλών της Βιέννης, να συνέλθουν και –αναγκαστικά – να αντιδράσουν. Τότε όμως θα είναι αργά, για την Δύση και τον Χριστιανισμό,να αποδράσουν από την ισλαμική λαίλαπα /υποταγή. Εδώ, στην χώρα των αλληλοσπαρασσόμενων κομματικών χαβαλέδων … νεοπατριωτών, αρκετοί το χάρηκαν. «Απέτυχε ο Πρωθυπουργός». Αλλά αν ήταν άλλος στη θέση του, τι θα έκανε; Θα διέλυε το (οικονομικό) ειδύλλιο Ερντογάν – Μέρκελ; Ή το (οικονομικό) δέσιμο των Ισπανών και των Ιταλών μαζί του;  Δεν νομίζω. Ο τούρκος Πρόεδρος θέλει να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη. Να διαγράψει τον Κεμάλ και να κρεμάσει (εκτός από τον λαό του και τους γειτονικούς λαούς) το πορτραίτο του στην Ιστορία και στα δημόσια κτήρια της χώρας του. Να προχωρήσει σε νεκρεγερσία της Οθωμανικής  Αυτοκρατορίας. Η …  ασύνορη μεγαλοκαρδία από την οποία πάσχει είναι βαρύτατης μορφής. Ανάλογη με την αχαλιναγώγητη μεγαλομανία και τις ιδέες μεγαλείου του.

Ο Ελληνισμός οφείλει να γρηγορεί. Με εθνική ομοψυχία και φιλοπατρία. Μακριά από εθνοκτόνους εφησυχασμούς, ανώφελους κομματισμούς και απαράδεκτους πολιτικαντισμούς. Όποιος και αν είναι ο Κυβερνήτης , εκπροσωπεί την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν –ούτε επιτρέπονται -αντιπολιτευτικές διαθέσεις, που αποδυναμώνουν τις θέσεις μας. Κανείς πατριώτης Έλληνας δεν είναι –υποθέτω- με τον Τούρκο Πρόεδρο. Γι αυτό κάθε πατριωτική πλειοδοσία είναι ανεπίτρεπτη.

ΥΓ Το κερασάκι του αυτοεξευτελισμού και της … «δήλωσης» παραίτησης,είναι η απόφαση για λήψη μέτρων /κυρώσεων, μέχρις ότου αναλάβει καθήκοντα ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ. Προδήλως για να βγάλει εκείνος το φίδι από την τρύπα. Να πάρει τις αποφάσεις που η Ε.Ε αδυνατεί ή δεν θέλει να λάβει. Τότε τι λόγο ύπαρξης έχει ετούτη η Ε.Ε;

Για να την (περι) γελάσουμε ή να την (συλ) λυπηθούμε ;

Μακάρι να ζούμε να την θυμόμαστε. Όπως ήταν τότε που την οραματίστηκαν οι δημιουργοί της και όχι όπως την κατάντησαν οι ανάξιοι λόγου επίγονοι «συνεχιστές» τους.

Τις καλύτερες ευχές μου για το 2021

ΔΗΜΟΦΙΛΗ