Η Ρωσία απαιτεί τα κεφάλια των Αζέρων που κατέρριψαν το Ρωσικό ελικόπτερο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξέλιξη – βόμβα πριν από λίγο με απόφαση της στρατιωτικής δικαιοσύνης της Ρωσίας, που οπωσδήποτε έχει την ευλογία του Κρεμλίνου.
Μία πολύ σοβαρή εξέλιξη που μπορεί να τινάξει στον αέρα  τις σχέσεις Ρωσίας – Αζερμπαϊτζάν. Η ρωσική στρατιωτική δικαιοσύνη καταζητεί πλέον επίσημα κάθε Αζέρο ο όποιος εμπλέκεται στην κατάρριψη του ρωσικού ελικοπτέρου που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο ρώσοι στρατιώτες. Η κατηγορία κατά κάθε εμπλεκόμενου αναβαθμίστηκε με απόφαση του στρατιωτικού εισαγγελέα και πλέον μιλάμε για φόνο εκ προ μελέτης των δύο ρώσων χείριστών του ελικοπτέρου. Κατηγορία που επισύρει φυσικά την ποινή των ισοβίων. Και μάλιστα δεν αφορά μόνο τον χειριστή ή τους χειριστές του αντιαεροπορικού που έβαλε κατά του ρωσικού ελικοπτέρου, αλλά και των αξιωματικών που έδωσαν εντολή ή  συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στην κατάρριψη.

Η κατάρριψη του ρωσικού ελικοπτέρου Mil Mi-24 από τους Αζέρους ήταν η τελευταία πράξη πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Έπειτα από αυτή την ενέργεια, η Ρωσία επέβαλε πλέον την άμεση παύση των εχθροπραξιών, τοποθετώντας μάλιστα ρώσους στρατιώτες ως τοποτηρητές της ειρήνης. Είναι η πρώτη φορά που ρώσοι στρατιώτες πάτησαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και πιθανόν η κατάργηση του ελικοπτέρου τρόμαξε τον Αλίεφ και τον ανάγκασε να δεχτεί χωρίς πολλές απαιτήσεις τους όρους που επέβαλε η Μόσχα.

Τώρα όμως η Ρωσία απαιτεί την σύλληψη και την παράδοση κάθε Αζέρου που εμπλέκεται στην «προμελετημένη δολοφονία των δυο Ρώσων πιλότων», όπως έχει χαρακτηριστεί από την ρωσική στρατιωτική δικαιοσύνη. Η εξέλιξη έγινε πριν από λίγο, οπότε δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από το καθεστώς Αλίεφ. Είναι βέβαιον όμως ότι η υπόθεση θα προκαλέσει επιδείνωση στις σχέσεις των δύο χωρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ