Ανησυχητική εξέλιξη: Σπάει η αντιτουρκική συμμαχία;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκανε πίσω η Σαουδική Αραβία; Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, Σαουδική Αραβία και Κατάρ φαίνεται ότι αποκαθιστούν τις σχέσεις τους, καθώς ανοίγουν πάλι οι συνοριακές διαβάσεις, και αρχίζουν πάλι οι πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών που είχαν παγώσει έπειτα από την επιβολή εμπάργκο εις βάρος του Κατάρ. Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως στην ίδια συμφωνία ετοιμάζονται να προσέλθουν τα Εμιράτα και το Μπαχρέιν! Χώρες που είχαν προσχωρήσει στην αντιτουρκική συμμαχία και είχαν επιβάλλει εμπάργκο στο Κατάρ.

Ξεκινούν πλέον και οι θαλάσσιες συνδέσεις, καθώς ανοίγουν τα λιμάνια μεταξύ των αραβικών χωρών τερματίζοντας το πολύμηνο εμπάργκο. Η συμφωνία με τα τέσσερα κράτη αναμένεται να οριστικοποιηθεί αύριο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει δήλωση από καμιά πλευρά για τους λόγους που αίρεται το εμπάργκο κατά του Κατάρ.

Αυτό το νέο προφανώς και είναι κακό για την Ελλάδα, διότι το Κατάρ αποτελεί στρατηγικό σύμμαχο της Τουρκίας και η άρση του εμπάργκο από τις αραβικές χώρες, εάν το Κατάρ δεν υπαναχώρηση από την στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία, είναι άσχημη εξέλιξη. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε ποιος έκανε βήμα πίσω. Εάν το έκαναν τα Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν, θα μιλάμε για μια κακή εξέλιξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ