Ρώσοι «τσάκισαν» ισλαμιστική ομάδα με πολύνεκρη επιχείρηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αξιωματικοί των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, οι γνωστοί Spetsnaz, κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο χωριό Troitskoye στην περιοχή Sunzhensky της Ινγκουσετίας εξουδετέρωσαν τρεις υποστηρικτές της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος” που απαγορεύτηκε στη Ρωσία. Όπως είπε το TASS στο κέντρο πληροφοριών της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής (NAC), δύο κομάντο τραυματίστηκαν.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αναζήτησης, οι αρχές ασφαλείας έλαβαν πληροφορίες ότι ένοπλοι ληστές κρύβονταν σε μια ιδιωτική κατοικία στο Troitskoye. Για να τους αποτρέψει από τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών, ο επικεφαλής του δημοκρατικού FSB αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση. “Οι ληστές που είχαν κλειστεί στο σπίτι κλήθηκαν να παραδώσουν τα όπλα τους και να παραδοθούν στις αρχές. Σε απάντηση, άνοιξαν πυρ εναντίον αξιωματικών επιβολής του νόμου. Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, τρεις ληστές εξουδετερώθηκαν”, ανέφερε η ΝΑC.

Και πρόσθεσε ότι τραυματίστηκαν δύο αξιωματικοί ειδικών δυνάμεων. “Έλαβαν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη. Δεν υπάρχουν θύματα στον άμαχο πληθυσμό”, σημείωσε η NAC.

Σύμφωνα με την επιτροπή, βρέθηκε βαρύ οπλοστάσιο στους εξουδετερωμένους ληστές. “Στον τόπο της σύγκρουσης, βρέθηκαν πιστόλια, πολυβόλα, μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών για αυτά και αυτοσχέδια εκρηκτικά, έτοιμα προς χρήση”, ανέφερε η NAC.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ