ΗΠΑ: Νεκρή η γυναίκα που πυροβολήθηκε-Βίντεο από τη στιγμή του τραυματισμού της (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΗΠΑ επεισόδια: Μια γυναίκα τραυματίστηκε από πυροβολισμούς, μετά την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο

 

ίντεο από τη στιγμή που γυναίκα δέχεται πυρά εντός του Καπιτωλίου, κατά τη διάρκεια της εισβολής των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ, ήρθε στη δημοσιότητα. Όπως φαίνεται μία γυναίκα με την αμερικανική σημαία στην πλάτη, αφότου ακούγεται κρότος πυροβολισμού, στη συνέχεια βρίσκεται στο έδαφος, ενώ δίπλα της επικρατεί χάος. Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο κρίσιμη κατάσταση αφού πυροβολήθηκε στο στήθος, όπου τελικά κατέληξε από τα τραύματά της

https://twitter.com/apokalyptikodel/status/1346954343891791873

 

Εικόνες πρωτοφανούς χάους στην Ουάσιγκτον, μετά την εισβολή υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, όπου συνεδρίαζε το Κογκρέσο. Μια γυναίκα φέρεται να τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμό στο Καπιτώλιο. Όπως μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο δύο πηγές, μία γυναίκα δέχθηκε σφαίρα στο στήθος. Οι πηγές δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες.

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε επέμβαση του στρατού στο Καπιτώλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται στις ΗΠΑ, το Πεντάγωνο απάντησε αρνητικά σε αίτημα για επέμβαση του στρατού της χώρας στο Καπιτώλιο όπου έχουν εισβάλει οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες με την έκρυθμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, από τους οπαδούς τους Τραμπ, οι φορείς της Ουάσιγκτον ζήτησαν από το υπουργείο Άμυνας να γίνει επέμβαση της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ.

https://twitter.com/rianru/status/1346921829076762624

Η Washington Post μετέδωσε, όμως, πως το Πεντάγωνο αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στρατού στο Καπιτώλιο.

Την ίδια στιγμή, οι σκηνές μέσα στο Καπιτώλιο είναι δραματικές.

Η Αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ από το κτήριο, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και για πυροβολισμούς.

Παράλληλα, ένας από τους οπαδούς του απερχόμενου προέδρου κατάφερε να φτάσει μέχρι και το βήμα της κεντρικής αίθουσας όπου συνεδρίαζε το Κογκρέσο για να φωνάξει «ο Τραμπ νίκησε».

HΠΑ: «Ο Τραμπ κέρδισε» φωνάζει διαδηλωτής και κάθεται στην Ολομέλεια – ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

capitol 0601 3

Πρώτα επεισόδια έξω από το Καπιτώλιο, μετά εισβολή στο κτίριο και εικόνες πρωτοφανείς στα χρονικά των ΗΠΑ. 

Τα όσα συμβαίνουν αυτή την ώρα στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσιγκτον δεν έχουν προηγούμενο, με τους υποστηρικτές του Ντοναλντ Τραμπ να ξεσπούν σε επεισόδια και να έχουν εισβάλλει (!) στο Καπιτώλιο, την ώρα δε που ο Μάικ Πενς «αδειάζει» τον μεγιστάνα και δηλώνει πως θα αναγνωρίσει τη νίκη Μπάιντεν.

Οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ μετά την ομιλία του έσπασαν τα προστατευτικά κάγκελα και εισέβαλαν στο προαύλιο του Καπιτώλιου όπου συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Στόχος τους είναι να διακόψουν τη διαδικασία επικύρωσης του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών, ενώ αμέσως μετά… μπήκαν και μέσα στο Καπιτώλιο, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Οι εισβολείς έχουν φτάσει μέχρι την πόρτα της Ολομέλειας, χτυπούν άλλες πόρτες για να πάνε ακόμη βαθύτερα και τα όσα ζουν οι ΗΠΑ απόψε είναι σοκαριστικά.

ΗΠΑ

Δείτε την στιγμή της εισβολής στο Καπιτώλιο

Εκκενώνουν κτίρια!
Δεν δέχονται την ήττα στις εκλογές και θέλουν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. «Πολεμήστε για τον Τραμπ» είναι ένα από τα πολλά συνθήματα που φωνάζουν με την ένταση να είναι μεγάλη.

Η αστυνομία διέταξε την εκκένωση αρκετών κτιρίων του αμερικανικού Κογκρέσου σήμερα, καθώς οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ που διαδήλωναν κατά της επικύρωσης της νίκης του Τζο Μπάιντεν μπροστά από το Καπιτώλιο, σε πολύ τεταμένη ατμόσφαιρα, παραβίασαν τα οδοφράγματα ασφαλείας, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού πρακτορείου που βρίσκεται στο σημείο.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου διέταξε το προσωπικό του Κογκρέσου να απομακρυνθεί από το κτίριο Cannon καθώς και από άλλα που βρίσκονται περιμετρικά του Καπιτωλίου λίγο μετά τη λήξη μιας ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαμαρτυρηθούν κατά της επικύρωσης από τους εκλεγμένους του Κογκρέσου της νίκης του Δημοκρατικού αντιπάλου του, που πραγματοποιείτο εκείνη την ώρα στο Καπιτώλιο.

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα τους συναδέλφους του για τον κίνδυνο οποιασδήποτε άρνησης να πιστοποιηθεί η νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, λέγοντας ότι μπορεί να προκαλέσει “θανάσιμο” κίνδυνο για τη δημοκρατία.

“Εάν αυτή η εκλογή ακυρωθεί βάσει απλών ισχυρισμών των ηττημένων, η δημοκρατία μας θα εισέλθει σε έναν θανάσιμο φαύλο κύκλο”, είπε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του Κογκρέσου που ξεκίνησε με τις αντιρρήσεις δύο εκλεγμένων Ρεπουμπλικανών για τα αποτελέσματα στην Πολιτεία της Αριζόνα.

Μήνυμα Τραμπ μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο: Μείνετε ήρεμοι

Χάος στην Ουάσιγκτον με υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να εισβάλουν στο Καπιτώλιο έπειτα από τις δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη μάχη και δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνουν οι ΗΠΑ και οι Ουάσιγκτον. Ένα τεράστιο πλήθος συγκεντρώθηκε κοντά στον Λευκό Οίκο για να ακούσει την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ. Ο απερχόμενος πρόεδρος υποστήριξε πως ποτέ δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών και τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ταραχές στη συνέχεια.Η συνεδρίαση του Κογκρέσου σταμάτησε, τα κτήρια εκκενώνονται και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να εκτραχυνθεί η κατάσταση, από τη στιγμή που έγινε εισβολή των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο. Ο ίδιος ο Αμερικανός μεγιστάνας, ωστόσο, προσπάθησε μέσα από το Twitter να κατευνάσει τα πνεύματα. Με μήνυμά του κάλεσε τους υποστηρικτές του να συνεργαστούν με την αστυνομία για την επιβολή του νόμου, λέγοντας πως είναι στο πλευρό της χώρας και καλώντας τους πάντες να παραμείνουν ήρεμοι.

«Υποστηρίξτε την αστυνομία και την επιβολή του νόμου στο Καπιτώλιο. Είναι πραγματικά στο πλευρό της χώρας μας. Μείνετε ήρεμοι!», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ

ΠΑΛΙΑΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κτίρια του Κογκρέσου εκκενώνονται από την αστυνομία, λόγω των διαδηλώσεων υποστηρικτών του Τραμπ. Διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ παραβίασαν οδοφράγματα ασφαλείας περιμετρικά του Καπιτωλίου, ανέβηκαν στην κατασκευή που τοποθετήθηκε για την ορκωμοσία του Μπάιντεν, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

Οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ μετά την ομιλία του έσπασαν τα προστατευτικά κάγκελα και εισέβαλαν στο προαύλιο του Καπιτώλιου όπου συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Στόχος τους είναι να διακόψουν τη διαδικασία επικύρωσης του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών.

Δείτε LIVE εικόνα

Δεν δέχονται την ήττα στις εκλογές και θέλουν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. «Πολεμήστε για τον Τραμπ» είναι ένα από τα πολλά συνθήματα που φωνάζουν με την ένταση να είναι μεγάλη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα για εκτεταμένη εκλογική νοθεία, μόλις δύο εβδομάδες πριν αναλάβει καθήκοντα στον Λευκό Οίκο ο εκλεγμένος πρόεδρος Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν.

“Κερδίσαμε αυτές τις εκλογές και τις κερδίσαμε ευρέως”, είπε, πέρα από κάθε πραγματικότητα και παρά την απουσία αποδεικτικών στοιχείων που να υποστηρίζουν την υπόθεση της εκλογικής απάτης.

Παράλληλα ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα τον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς να μην επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στο Κογκρέσο και χαρακτήρισε τους εκλεγμένους Ρεπουμπλικανούς “αδύναμους” και “αξιολύπητους”, ωστόσο η εντολή του δεν φαίνεται να εισακούστηκε.

“Εάν ο Μάικ Πενς κάνει το σωστό, κερδίζουμε τις εκλογές”, δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος ενώπιον ενός πλήθους υποστηρικτών που συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον. “Αν δεν το κάνει, θα είναι μια θλιβερή ημέρα για τη χώρα μας”, πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αμφιβάλλει για τη στάση του αντιπροέδρου του.

Άδειασμα από τον Πενς: Δεν θα αντιταχθεί στην πιστοποίηση της νίκης του Τζο Μπάιντεν
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς από την άλλη ανακοίνωσε ότι δεν θα αντιταχθεί στην πιστοποίηση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, καταφεύγοντας πίσω από τους “περιορισμούς” του Συντάγματος.

Ο Πενς παρουσίασε τα επιχειρήματά του σε επιστολή που δημοσιοποιήθηκε μόλις πριν από την έναρξη έκτακτης συνεδρίασης του Κογκρέσου με σκοπό την επίσημη καταγραφή των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Μάικ Πενς αναμένεται να προεδρεύσει σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου με σκοπό την επίσημη καταγραφή των ψήφων των μεγάλων εκλεκτόρων υπέρ του Τζο Μπάιντεν. Ο ρόλος του ορίζεται αυστηρά από το πρωτόκολλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ