Ανησυχία από την αποκάλυψη της εισήγησης Μέρκελ για την πανδημία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τοποθέτηση που καταρρίπτει την αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας

Η διαρροή της τοποθέτησης της καγκελαρίου Ανγκέλα Μέρκελ κατά την συνεδρίαση του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και όχι μόνο στη Γερμανία. Αλλά ακόμα και στην Ελλάδα.

«Φυσικά και έχουμε τους πιο δύσκολους μήνες της πανδημίας ακόμα μπροστά μας. Ωστόσο, υπάρχει και λίγη ελπίδα λόγω των εμβολίων που είναι τώρα διαθέσιμα», είπε η Μέρκελ στην κλειστή συνάντηση των Χριστιανοδημοκρατών βουλευτών στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας.

Είναι προφανές πως αυτή η δήλωση έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το πανηγυρικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί λόγω της έλευσης των εμβολίων. Ειδικά όταν η Ανγκέλα Μέρκελ που ηγείται της χώρας με το πλέον ισχυρό σύστημα υγείας και την μεγαλύτερη προμήθεια αριθμό εμβολίων κατά του κορονοϊού, ισχυρίζεται ότι οι πιο δύσκολοι μήνες είναι μπροστά μας, τότε πρέπει να σημάνει παγκόσμιος συναγερμός.

Ειδικά στην Ελλάδα που βλέπουμε πανηγυρικά δημοσιεύματα και δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού για τον αριθμό εμβολιασμών, ενώ η Γερμανία με πολλαπλάσιο αριθμό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, θα πρέπει να σοβαρευτούμε. Και δικαιώνονται φυσικά όσοι έλεγαν ότι το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ