Ο Αναστασιάδης “βιάζεται αλλά δεν σκοντάφτει”…ζήτησε εμβόλια από το Ισραήλ !!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απόσπασμα συνέντευξης του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη στην εφημερίδα “ΠΟΛΙΤΗΣ”….

Εμβόλια από Ισραήλ

Υπάρχει μια πληροφορία ότι η Κύπρος έχει επαφές για να προμηθευτεί εμβόλια διμερώς από το Ισραήλ. Αληθεύει;

Μάλιστα. Έχω έρθει σε επαφή με τον κύριο Νετανιάχου και τον παρακάλεσα να εξετάσει το ενδεχόμενο προμήθειας μιας ποσότητας για την Κυπριακή Δημοκρατία. Θα ερευνήσει τι δυνατότητες υπάρχουν από πλευράς του κράτους του Ισραήλ και εντός των ημερών θα έχουμε την απάντηση.

Αυτό μπορεί να έχει την έγκριση της ΕΕ;

Δεν είναι θέμα της ΕΕ. Η ουσία είναι τα οποιαδήποτε εμβόλια να είναι εγκεκριμένα από την ΕΕ.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά δεν υπάρχει μια κοινή γραμμή της ΕΕ για τους εμβολιασμούς; Δεν συνιστά διάσπασή της αυτό;

Όχι. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει τέτοιο θέμα. Είναι μια προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας ενόψει και της καθυστέρησης στην παραγωγή των εμβολίων να επισπεύσει τον εμβολιασμό.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ είπε πως θα μπορούσαμε να είχαμε προσφύγει και σε άλλες αγορές, όπως το ρωσικό εμβόλιο ή το κινεζικό.

Βεβαιότατα. Αλλά εκεί σίγουρα θα είχαμε πρόβλημα διότι αυτά τα εμβόλια δεν έχουν εγκριθεί από την ΕΕ.

Υπάρχει μια κριτική βεβαίως στην ΕΕ σε σχέση με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται. Η ΕΕ λειτούργησε πολύ αργά σε επίπεδο λήψης απόφασης σε σχέση με το εμβόλιο. Αν μπορεί κάτι να χρεωθεί στην ΕΕ είναι το ότι δόθηκε μεγάλο βάρος στο εμβόλιο της Οξφόρδης, της AstraZeneca διότι ήταν και μια έρευνα η οποία χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ. Οι αρχικές ενδείξεις ήταν πολύ ενθαρρυντικές, σε κάποια φάση παρατηρήθηκε μια οπισθοδρόμηση όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου με αποτέλεσμα να προηγούνται δύο εταιρείες από τις οποίες υπήρξε αριθμός εμβολίων ο οποίος όμως δεν αρκεί για ταχείς και μαζικούς εμβολιασμούς.

Τελικά το όποιος βιάζεται σκοντάφτει δεν ισχύει πάντα…

ΟΠΟΙΟςΒΙΑΖΕΤΑΙ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ