Οργή των γιατρών κατά της κυβέρνησης – Ανακοίνωση κόλαφος των γιατρών του νομού Καβάλας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οργισμένοι οι γιατροί Καβάλας:
Η επικοινωνιακή τακτική της ΝΔ επιτάσσει τώρα τη στοχοποιηση τους.
Τους δείχνει με το δάχτυλο,όπως τόσες κοινωνικές ομάδες και επιχειρεί να στρέψει απέναντι τους την κοινωνία που με προσωπική θυσία υπηρετούν.

Η οργισμένη ανακοίνωση των γιατρών ΕΣΥ νομού Καβάλας:

Ενεούς και κεχηνότες, μας αφησε η απάντηση του υφυπουργού υγείας σε ερώτηση που του απευθύνθηκε στην προχθεσινή ενημέρωση.

Μετά την τοποθέτηση του Υπουργού Επικράτειας κ. Γεραπετριτη, πως για τον αυξημένο αριθμό θνησιμότητας φταίνε οι ίδιες οι ΜΕΘ, την σκυτάλη την παίρνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, Βασίλης Κοντοζαμάνης .

Ο ίδιος ουσιαστικά αποδιδει τις ευθύνες για το 80% των θανάτων από Covid19,που έχουν καταγραφεί εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, στους θεράποντες γιατρούς και όχι στις ελλείψεις σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης επιλέγει με μια συλλογιστική νηπιαγωγείου να μας πείσει οτι δεν φταίει η πολιτική που ακολουθείται για τη διαχείριση της πανδημίας, πως καμία ευθύνη δε φέρουν για τους θανάτους που έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τελευταία  τα ελλιπέστατα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, που ήταν κατά κόρον επικοινωνιακά, και με μόνο στόχο τη διατήρηση των κερδών των μεγαλο-επιχειρήσεων (του Τουρισμού, της ιδιωτικής περίθαλψης, της εργοδοσίας κοκ). Πως είναι λογικό να δίνουν πολυδάπανα νούμερα σε κανάλια, αστυνομία, στρατιωτικούς εξοπλισμούς, την ίδια στιγμή που μειώνουν τον προϋπολογισμό για την υγεία κατα 500εκ.

Οι υγειονομικοί παλεύουν καθημερινά δίνοντας μια μάχη άνιση με ένα ισοπεδωμένο σύστημα υγείας,έχοντας  ελάχιστα μέσα για να καταφέρουν να ανταποκριθούν στο ιδιαίτερα δύσκολο δεύτερο κύμα πανδημίας του προηγούμενου διαστήματος, και συνεχίζουν.

Ταυτόχρονα εισπρατουν με κάθε πιθανό τρόπο,καθημερινά, την απαξίωση του Υπουργείου.

Στην χώρα της «ατομικής ευθύνης» τα κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να μην ευθύνονται για τίποτα. Μπροστά στον πανικό για την απώλεια του ελέγχου έχουν αρχίσει να μοιράζουν ευθύνες για τις δικές της εγκληματικές επιλογές στους υγειονομικούς. Από εκεί που υποκριτικά μας χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια τους, τώρα ετοιμάζονται να μας καθίσουν στο εδώλιο και να μας ενοχοποιήσουν για τους χιλιάδες θανάτους.

Η επικοινωνιακή τακτική,επιτάσσει τώρα τη στοχοποιηση των γιατρών.

Μας δείχνει με το δάχτυλο,όπως τόσες κοινωνικές ομάδες νωρίτερα και τεχνηέντως επιχειρεί να μας στρέψει απέναντι στην κοινωνία που με προσωπική θυσία υπηρετούμε.

Είναι καταπληκτικό το πως περάσαμε από τις επευφημίες στην επίρριψη της αποκλειστικής ευθύνης για τις εκατόμβες των νεκρών.

Η  κυβέρνηση δεν  διστάζει να μεταφέρει τις εγκληματικές της ευθύνες στους ανθρώπους που είναι εδώ και μήνες στην πρώτη γραμμή με απλήρωτες εφημερίες, χωρίς εξοπλισμό και που κρατάνε με κίνδυνο της ζωής τους στις πλάτες τους όλη την χώρα.

Αντί επιλόγου, ένα μόνο:

“Αιδώς Αργείοι”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ