Εκτός βρετανικής Βουλής για 18 μήνες ο φιλότουρκος λόρδος Maginnis

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει η Φανούλα Αργυρού

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω βορειο-ιρλανδός λόρδος – υπέρμαχος υποστηρικτής της αναγνώρισης του κατοχικού καθεστώτος στην Κύπρο – κατηγορήθηκε για εξύβριση και επίθεση. Το 2013 βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης και καταδικάστηκε για εξύβριση και επίθεση οδηγού και τρομοκράτησή του. Υπήρξε ακόμα μια τέτοια περίπτωση το 2012 στο Λονδίνο όταν κλώτσησε Ελληνοκύπριο πρόσφυγα.

Απαγορεύθηκε για 18 μήνες στον λόρδο Maginnis η είσοδος στη Βουλή των Λόρδων για bulling και παρενόχληση (bullying and harassment).

Αφού κατηγορήθηκε για ανεπίτρεπτη συμπεριφορά για αριθμό παραβιάσεων των κανονισμών συμπεριφοράς (conduct rules) εναντίον αριθμού ατόμων, ο λόρδος Maginnis τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από την Βουλή (banned) για 18 μήνες. Με αναθεώρηση της υπόθεσης στο τέλος της περιόδου αυτής. Εντός των 18 μηνών καλέστηκε να παρακολουθήσει μαθήματα συμπεριφοράς και αν δεν το κάνει θα αντιμετωπίσει παράταση του αποκλεισμού.

Ο λόρδος κατηγορήθηκε για λεκτική κακοποίηση (verbal abuse) Βουλευτών και ενός μέλους της φρουράς ασφαλείας.

Η βουλευτής Hannah Bardell, μία από τα άτομα που έτυχαν λεκτικής κακοποίησης από τον λόρδο Maginnis, μετά την δημοσιοποίηση της Έκθεσης 106 σελίδων της Επιτροπής Lords Conduct Committee που μελέτησε τις κατηγορίες, είπε στο BBC Σκωτίας ότι την απογοήτευσε η απόφαση (για αποκλεισμό 18 μηνών). Και ότι υπό κανονικές συνθήκες σε οποιαδήποτε υπηρεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό θα θεωρείτο αρκετό για παραίτηση. Ως επίσης ότι έλαβε απειλές κατά της ζωής της μετά που μίλησε στη Βουλή των Κοινοτήτων για την συμπεριφορά του Maginnis.

Στην κατάθεσή του ο λόρδος υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν είχε σπίτι στα κατεχόμενα, όπως ισχυρίστηκε η βουλευτής Bardell, αλλά η σύζυγος του είχε αγοράσει ένα σπίτι για £30,000, όπου πήγαιναν τα παιδιά και τα εγγόνια τους, αλλά πριν λίγα χρόνια το πούλησε. Και ήταν τότε που φίλεψε με τον «Πρόεδρο» Ραούφ Ντενκτάς έγραψε…

Η έκθεση με την απόφαση βρίσκεται εδώ: https://publications.parliament.uk/pa/ld5801/ldselect/ldcond/185/185.pdf

Υπενθυμίζω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω βορειο-ιρλανδός λόρδος – υπέρμαχος υποστηρικτής της αναγνώρισης του κατοχικού καθεστώτος στην Κύπρο – κατηγορήθηκε για εξύβριση και επίθεση.

Το 2013 βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης και καταδικάστηκε για εξύβριση και επίθεση οδηγού και τρομοκράτησή του.

Ο δικαστής Τζόν Μίχαν (John Meehan) είπε ότι το υβρεολόγιο του λόρδου Maginnis άφησε τον κ. Κίθ Κέρκ (Keith Kirk) (θύμα) και την αδελφή του, που ήταν συνεπιβάτης, κατατρομαγμένους.

Σύμφωνα με την «Irish Times» (19/08/2013) ο δικαστής επέβαλε ποινή £200 λιρών στον λόρδο Maginnis και τον διέταξε επίσης να πληρώσει αποζημίωση στον κ. Κίρκ.

4C74DB15 9E9E 447D B3BE 921707259C09

Στη πιο πάνω φωτογραφία διακρίνεται πίσω από τον Ken Maginnis αναμνηστικό δώρο από το κατοχικό ψευδοκράτος

Υπενθυμίζω επίσης ότι υπήρξε ακόμα μια τέτοια περίπτωση το 2012 στο Λονδίνο. Ο Maginnis επιτέθηκε σε συμπατριώτη μας, τον μ. Τάκη Χρυσοστόμου (μέλους του Συνδέσμου Ριζοκαρπασιτών) μέσα στη Βουλή των Κοινοτήτων, κλωτσώντας τον στα γεννητικά όργανα, κατά τη διάρκεια επιμέρους συνεδρίας για την Κύπρο. Αλλά, και παρόλο ότι το θύμα κατέληξε και στο νοσοκομείο, δυστυχώς την γλύτωσε τότε ο λόρδος Maginnis από υπερβολική … ευγένεια της δικής μας πλευράς.

«Ο εν λόγω λόρδος παρευρέθηκε μεταξύ 19-22 Ιουλίου 2013, στα κατεχόμενα για να συν-εορτάσει με τους Τουρκοκύπριους και κατοχικό στρατό την εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974, ως προσκεκλημένος της «κυβέρνησης της ΤΔΒΚ». Σύμφωνα με κατάθεσή του στο Register of Interests της Βουλής των Λόρδων, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του είχε συναντήσεις με την ψευτοκυβέρνηση του κατοχικού καθεστώτος. ΄Ολα τα έξοδα, μεταφοράς, αεροπορικών εισιτηρίων και φιλοξενίας πληρωμένα από το καθεστώς». (Από ανταπόκρισή μου τότε στην Κύπρο).

*Ερευνήτρια/δημοσιογράφος simerini.sigmalive.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ