Καταποντίστηκε το τουίτερ μετά τον αποκλεισμό Τράμπ…Έχασε 5 δισ.$ της χρηματιστηριακής του αξίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τιμή της μετοχής του Twitter υποχώρησε έως και 12% τη Δευτέρα, διαγράφοντας 5 δισ. $ από την κεφαλαιοποίησή της στην αγορά.  

Η πτώση ακολούθησε την οριστικό αποκλεισμό του λογαριασμού του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, από την ομάδα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης την Παρασκευή. “Μετά από προσεκτική εξέταση των πρόσφατων Tweets από τον λογαριασμό @realDonaldTrump και το περιβάλλον γύρω τους, έχουμε αναστείλει οριστικά τον λογαριασμό λόγω του κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης βίας”, δήλωσε το Twitter.

Ο Τραμπ, που είχε περίπου 88 εκατομμύρια οπαδούς, δημιούργησε τεράστια δημοσιότητα για την πλατφόρμα με τα αμφιλεγόμενα και εμπρηστικά του tweets τα τελευταία έξι χρόνια. Η πτώση της τιμής των μετοχών, εξαφάνισε 5 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Twitter. Τα αφεντικά του Twitter ανέστειλαν τον λογαριασμό του Τραμπ – ο οποίος είχε περίπου 88 εκατομμύρια οπαδούς – μετά την εξαφάνιση των θεωριών συνωμοσίας από τον παγκόσμιο ηγέτη για απάτη ψηφοφόρων και κλοπή εκλογών, ώθησαν χιλιάδες υποστηρικτές του να πολιορκούν στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα. “Μετά από προσεκτική εξέταση των πρόσφατων Tweets από τον λογαριασμό @realDonaldTrump και το περιβάλλον γύρω τους, έχουμε αναστείλει οριστικά τον λογαριασμό λόγω του κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης βίας”, δήλωσε το Twitter.

Η απαγόρευση ακολούθησε τον αποκλεισμό του Trump από το Facebook για τουλάχιστον το υπόλοιπο της προεδρίας του. Ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg υπερασπίστηκε την απόφαση σε δημοσίευση στο Facebook την Πέμπτη, υποστηρίζοντας ότι ο Τραμπ φάνηκε να προτίθεται να χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό του για να υπονομεύσει μια ειρηνική μετάβαση εξουσίας και κινδυνεύει να προκαλέσει περισσότερη βία. Η πτώση των μετοχών του Twitter έγινε πιθανότατα, επειδή οι επενδυτές ανησυχούν ότι η απαγόρευση του Τραμπ θα διαβρώσει το ενδιαφέρον για την πλατφόρμα και θα οδηγήσει σε μποϊκοτάζ μεταξύ εκείνων που βλέπουν πίσω από την απόφαση πολιτικά κίνητρα και έναν τρόπο να σιγήσουν μια σημαντική συντηρητική φωνή.

businessinsider.in

ΔΗΜΟΦΙΛΗ