4/08/2021

Πρωτοφανής επιχείρηση κατά ισλαμιστών στην Γαλλία!

Σε μία ευρύτατης κλίμακας συντονισμένη επιχείρηση όπου συμμετείχε η αντιτρομοκρατική, ο στρατός, η αστυνομία και οι υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας της Γαλλίας, συνελήφθησαν επτά νεαροί ισλαμιστές που δεν φέρονται να συνδέονται ευθεώς με τον ισλαμιστή τρομοκράτη ο οποίος αποκεφάλισε σε προάστιο του Παρισιού τον καθηγητή Σαμουέλ Πατί.
Μιλάμε για πλήρη αναβάθμιση του αγώνα κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Γαλλία, αφού μέχρι σήμερα οι γαλλικές αρχές εξαντλούσαν τις έρευνες τους στο οικείο περιβάλλον των ισλαμιστών τρομοκρατών, αφήνοντας πολλές φορές ακόμα και στενούς συγγενείς με ύποπτη συμπεριφορά, εκτός ποινικών συνεπειών.

Ο αποκεφαλισμός όμως του καθηγητή ήταν το εφαλτήριο για το νέο δόγμα αντιμετώπισης της ισλαμικής τρομοκρατίας και του ισλαμικού κινδύνου στην Γαλλία. Το «δόγμα Μακρόν» θέλει την οριστική εκρίζωσή της ισλαμικής τρομοκρατίας από την χώρα και έχει αλλάξει πλήρως τα δεδομένα αντιμετώπισης της, γεγονός που φάνηκε περίτρανα από τις χθεσινές συντονισμένες ενέργειες.

Για πρώτη φορά, ταυτόχρονα, σε διαφορετικές περιοχές της Γαλλίας, συνελήφθησαν επτά ισλαμιστές, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είχαν ποτέ προσωπική επαφή με τον δράστη της στυγνής δολοφονίας. Ούτε είχαν εμπλακεί σε κάποια έκνομη ενέργεια.
Συμμετείχαν όμως σε διαδικτυακές ομάδες ισλαμικού φανατισμού, οι οποίες φέρονται να επηρέασαν τον δράστη προκειμένου να κάνει την αποτρόπαια πράξη του αποκεφαλισμού του καθηγητή.

Είχε προηγηθεί ένα κύμα επιδρομών σε ισλαμικά κέντρα που λειτουργούσαν υπό την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, πολλά εκ των οποίων χρηματοδοτούνται από την Τουρκία. Ο Γάλλος πρόεδρος έχει δεσμευτεί ότι θα κλείσει κάθε ισλαμικό κέντρο το οποίο μπορεί να λειτουργεί ως φορέας μίσους, ακόμα κι αν αυτό λειτουργεί υπό τον μανδύα χώρου λατρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ