Αμέσως μόλις ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια τη διάλυση της Βουλής και ανακοίνωσε την προκήρυξη εκλογών στις 6 Μαΐου, τα ξένα ηλεκτρονικά μέσα έσπευσαν να μεταδώσουν την είδηση.
Έτσι, έκτακτη επικαιρότητα “έδωσε” το CNN International, ενώ από την ιστοσελίδα τoυ Reuters διαβάζουμε ότι «αυτή θα είναι η πρώτη εκλογική μάχη μετά την κρίση χρέους που ξεκίνησε το τέλος του 2009, παρασύροντας την χώρα στην χειρότερη ύφεση από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, φέρνοντας στα ύψη την ανεργία αλλά και ταρακουνώντας το ευρώ».
Στο δημοσίευμα βέβαια του ειδησεογραφικού πρακτορείου δε θα μπορούσε να λείψει και αναφορά στην σημερινή σύλληψη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου: «Η τηλεόραση παρουσίασε εικόνες από αστυνομικούς με πολιτικά να οδηγούν τον Ακη Τσοχατζόπουλο 72 ετών, από τη πολυτελή νεοκλασική του έπαυλη στους πρόποδες της Ακρόπολη, της οποίας η αγορά βρίσκεται υπό διερεύνηση».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το δημοσίευμα της βρετανικής Guardian όπου στην ηλεκτρονική της μορφή κάνει λόγο για τη σημερινή ανακοίνωση των εκλογών αναφέροντας και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δε δίνουν αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα με αποτέλεσμα όπως γράφει η Ελένα Σμιθ από την Αθήνα, «να αυξάνεται ο φόβος ότι η Ελλάδα οδηγείται σε πολιτική αστάθεια σε συνδυασμό με την χειρότερη οικονομική κρίση που βιώνει».
Από την επίσης πολύπαθη Ισπανία και την ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας El Pais η δημοσιογράφος Μαρία Αντόνια Σάντσες Βαγέχο, γράφει για τις επικείμενες εκλογές του Μάιου και συνοδεύει το κείμενο της με χαρακτηριστική φωτογραφία μιας κυρίας με καρότσι για τη λαϊκή, να προσπερνά έναν κάδο απορριμμάτων που γράφει «ψήφος εδώ». Και η Ισπανίδα δημοσιογράφος κάνει λόγο για μη αυτοδυναμία για κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα αναφερόμενη μάλιστα στη δημοσκόπηση που δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα την περασμένη Κυριακή.
Με μια πιο απαισιόδοξη ματιά η ιστοσελίδα της ιταλικής Repubblica με αφορμή την 6η Μαϊου φιλοξενεί άρθρο της Μπάρμπαρα Σπινέλι η οποία κάνει λόγο για «ακραία δυστυχία κι αδυναμία που σκεπάζουν την Ελλάδα και την Ιταλία, οι οποίες χτυπημένες από τα μέτρα και την ύφεση οδηγούν στην απόγνωση». Η Ιταλίδα δημοσιογράφος συνεχίζει λέγοντας «χωρίς εργασία, χωρίς τη δυνατότητα να τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις, ο άνθρωπος μετατρέπεται σε έναν παράνομο μετανάστη στην ίδια του τη χώρα».
protothema.gr