They have never been forgotten – Δεν έχουν ξεχαστεί ποτέ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Βρετανικές Αερογραμμές (British Airways) συμφώνησαν στην ανέγερση  αναμνηστικής πλάκας  για τα 66 θύματα της μοιραίας πτήσης CY 284 των Κυπριακών Αερογραμμών,  η οποία πραγματοποιείτο με αεροπλάνο των Βρετανικών Ευρωπαϊκών Αερογραμμών, και το οποίο ανατινάχτηκε από βόμβα στις 12 Οκτωβρίου 1967 πλησίον του Καστελορίζου.

Το αεροπλάνο τύπου Κομήτης εγγραφής  4B G-ARCO είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου με πρώτο σταθμό την Αθήνα και τελικό προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Η αναμνηστική πλάκα θα ανεγερθεί  στο Garden of RemembranceStGeorges Chapel, στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου. Η τοποθεσία της πλάκας αντανακλά την αρχική αναχώρηση του αεροσκάφους για το μοιραίο του ταξίδι.

38366004 CBAA 4A29 93CB 48D6F334594A

To Garden of Remembrance, St. George’s Chapel, στο αεροδρόμιο Heathrow

https://www.alamy.com/the-garden-of-remembrance-at-the-chapel-of-st-george-at-heathrow-airport-image156042153.html

Η πλάκα θα περιλαμβάνει όλα τα ονόματα του πληρώματος και των επιβατών με επικεφαλίδα:

This plaque commemorates the 66 passengers and crew lost when Comet 4B G-ARCO of British European Airways operating flight CY284 on behalf of Cyprus Airways, crashed near Kastellorizo, Greece, on Thursday 12thOctober 1967. 

They have never been forgotten.

Crew…

Passengers…

This plaque was kindly donated by British Airways PLC on behalf of the families and friends of the victims. 

Ευχή όλων στο σύντομο μέλλον να ανταποκριθεί και η  Κυπριακή Κυβέρνηση με μια  τέτοια πρωτοβουλία στη Λευκωσία μετά από 54 χρόνια,  τιμώντας την μνήμη των 66 αθώων θυμάτων,  που θυσιάστηκαν για αλλότριους πολιτικούς σκοπούς της τότε εποχής.

Φανούλα Αργυρού

Ερευνήτρια/δημοσιογράφος

Λονδίνο. 13.1.2021 

(Ανταπόκριση της γράφουσας στο Ράδιο Πρώτο πρόγραμμα Λάζαρου Μαύρου/Μάριου Πούλλαδου Πρώτη Εκπομπή 13.1.2021).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ