Παγκόσμια ανησυχία από δημοσίευμα του Bloomberg για το εμβόλιο στη Νορβηγία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η είδηση που προκύπτει από το δημοσίευμα του Bloomberg σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου και την επικινδυνότητα σε ηλικιωμένους, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Νορβηγικών αρχών, θα πρέπει να σημάνει συναγερμό ειδικά στην Ελλάδα.

Όταν σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ακόμα και οι απλές παρενέργειες του εμβολίου μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά σε άτομα άνω των 80 ετών με βεβαρημένη υγεία και εμείς στην Ελλάδα έχουμε προγραμματίσει εμβολιασμούς για πολίτες άνω των 85 ετών, ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε τραγικές καταστάσεις. Ειδικά από την στιγμή που οι 23 θάνατοι εμβολιασμένων, αναφέρονται στο εμβόλιο Pfizer.

Η Νορβηγία αναφέρει σύμφωνα με το Bloomberg ότι υπάρχουν κίνδυνοι οι εμβολιασμοί για τον Covid-19 να είναι πολύ επικίνδυνοι για τους πολύ ηλικιωμένους και σοβαρά άρρωστους, αφού 23 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την πρώτη λήψη τους.

Δημοσίευμα Μπλούμπεργκ εμβόλια Νορβηγία
Το δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου κάνει λόγο για τις συνέπειες του εμβολιασμού σε ασήμι πάνω των 80 ετών

Από αυτούς τους θανάτους, σε 13 μέχρι στιγμής διενεργείται αυτοψία με αποτελέσματα που υποδηλώνουν ότι οι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου μπορεί να έχουν συμβάλει σε σοβαρές, ίσως μοιραίες παρενέργειες σε ηλικιωμένους, σύμφωνα με τη Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων.

«Για εκείνους με τα πιο σοβαρά προβλήματα υγείας , ακόμη και σχετικά ήπιες παρενέργειες του εμβολίου μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες», δήλωσε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας. «Για όσους έχουν πολύ μικρό προσδόκιμο ζωής, ούτως ή άλλως, το όφελος του εμβολίου μπορεί να είναι οριακό ή άσχετο».

Η Νορβηγία έχει μέχρι στιγμής δώσει τουλάχιστον μία δόση σε περίπου 33.000 άτομα, εστιάζοντας σε αυτούς που θεωρούνται ότι διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εάν προσβληθούν από τον ιό, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων. Οι περισσότερες από τις λήψεις που προέρχονται είναι από το εμβόλιο BioNTec / Pfizer, με το εμβόλιο Moderna να χορηγείται μόλις τις τελευταίες ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ