Ακαδημαϊκοί στις ΗΠΑ “ξεπλένουν” τον Ερντογάν, τον ισλαμισμό και την τρομοκρατία σε τουρκικό διαδικτυακό σεμινάριο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καθηγητές σπουδών για την Μέση Ανατολή ενισχύουν την ισλαμική προπαγάνδα.

“Το Ισλάμ δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία, αλλά πηγή δύναμης για αυτή”, ισχυρίστηκε η καθηγήτρια πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας Άνν Νόρτον, κατά τη διάρκεια ενός διαδικτυακού συνεδρίου που φιλοξενήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Sabah Istanbulattin Zaim (IZU). 

Αναφερόμαστε σε ένα φόρουμ που χρηματοδοτείται από το εκλεγμένο ισλαμικό καθεστώς του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, ο οποίος έχει φυλακίσει χιλιάδες ακαδημαϊκούς και πολιτικούς αντιπάλους. 

Αλλά η Νόρτον και άλλοι Αμερικανοί συμμετέχοντες ήταν σε καλή παρέα: Δυτικοί ακαδημαϊκοί αγνόησαν τη δίωξη του Ερντογάν, για τους Τούρκους συναδέλφους τους να παρευρεθούν σε συνέδρια στην Κωνσταντινούπολη τα προηγούμενα χρόνια. 

Το Κέντρο για το Ισλάμ και Παγκόσμιες Υποθέσεις της IZU (CIGA) φιλοξένησε το «Τέταρτο Συνέδριο για τη Μουσουλμανική Ομάδα» από τις 12 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2020, για να αναλύσει το «Διακυβέρνηση και Πολιτική Αρχή στον Μουσουλμανικό Κόσμο: Εξέταση Θεωρίας και Πρακτικής». Σηματοδοτώντας την έγκριση των διαδικασιών από το καθεστώς, ο γιος του Ερντογάν Μπιλάλ παρουσίασε το συνέδριο… 

Χωρίς αποδείξεις, η Νόρτον διαβεβαίωσε το κοινό της ότι «η μουσουλμανική προσευχή διδάσκει δημοκρατική πρακτική, διδάσκει πειθαρχία»….

 ΠΗΓΗ 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ