Ας ελπίσουμε ότι ο Ερντογάν δεν θα “εκβιάσει” τις ΗΠΑ, με τα ευρήματα της Γερουσίας για τον υιό Μπάϊντεν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ας μην ξεχνάμε τις στενές σχέσεις που έχει αναπτύξει η Τουρκία με την Ουκρανία…

Το φλερτ που έχει ξεκινήσει η Τουρκία τους τελευταίους μήνες, όλο και πιο κοντά στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας, συνεχίστηκε τους τελευταίους μήνες, δίνοντας συνέχεια στο θέμα της προσπάθειας προσέγγισης των τουρανικών φυλών, υπό το λάβαρο της Τουρκίας

Ακολουθεί απόσπασμα έρευνας επιτροπών της γερουσίας των ΗΠΑ, “Hunter Biden Burisma and Corruption The Impact on U.S.Government Policy and Related Concerns” 

(U.S.Senate Committee on Homeland Security and Governmental Affairs & U.S.Senate Committee on Finance Majority Staff Report)

Χαντερ Μπαιντεν

Η έρευνα αφορούσε στη συμμετοχή στο ΔΣ Ουκρανικής εταιρείας Burisma, του υιού του Αντιπρόεδρου Τζο Μπάιντεν-Διαφθορά και πιθανές συνέπειες στην πολιτική των ΗΠΑ…  

Σε στα τέλη του 2013 και έως το 2014, ξέσπασαν μαζικές διαμαρτυρίες στην Ουκρανία, για την ενσωμάτωση στις δυτικές οικονομίες και τον τερματισμό της συστημικής διαφθοράς που είχε πληγεί η Χώρα.

Τουλάχιστον 82 άτομα σκοτώθηκαν κατά τις διαδηλώσεις που κορυφώθηκαν στις 21 Φεβρουαρίου, όταν Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς παραιτήθηκε εγκαταλείποντας τη χώρα. Λιγότερο από δύο μήνες αργότερα, σε διάστημα μόλις 28 ημερών, ξετυλίχτηκαν σημαντικά γεγονότα που αφορούσαν τους Bidens.

Στις 16 Απριλίου 2014, ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν συναντήθηκε με τον συνεργάτη του γιου του, Ντέβον Άρτσερ, στον Λευκό Οίκο. Πέντε ημέρες αργότερα, ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν επισκέφθηκε την Ουκρανία και σύντομα μετά περιγράφηκε στον τύπο ως το «δημόσιο πρόσωπο της διοίκησης της Ουκρανίας. Την επομένη ημέρα απότην επίσκεψή του στις 22 Απριλίου, ο Άρτσερ μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma. Έξι ημέρες αργότερα, τον Απρίλιο 28, Βρετανοί αξιωματούχοι έλαβαν 23 εκατομμύρια δολάρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Λονδίνου από τον ιδιοκτήτη της Burisma, Mykola Zlochevsky. Δεκατέσσερις ημέρες αργότερα στις 12 Μαΐου, ο Χάντερ Μπάιντεν εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma, και κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, πληρώθηκαν οι Χάντερ Μπάιντεν και Ντέβον Άρτσερ εκατομμύρια δολάρια από έναν διεφθαρμένο Ουκρανό ολιγάρχη για τη συμμετοχή τους στο διοικητικό συμβούλιο. Οι διαδηλώσεις του 2014 στο Κίεβο έγιναν γνωστές ως επανάσταση της αξιοπρέπειας κατά της διαφθοράς στην Ουκρανία. Μετά από αυτήν την επανάσταση, οι ουκρανικές πολιτικές προσωπικότητες έψαχναν απελπισμένα για βοήθεια από τις ΗΠΑ. Ο Zlochevsky είχε βεβαιώσει ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Ουκρανίας γνωρίζαν καλά το διορισμό του Χάντερ Μπάιντεν στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma ως μοχλό. Η θέση του Χάντερ Μπάιντεν στο διοικητικό συμβούλιο δημιούργησε μια άμεση πιθανή σύγκρουση συμφερόντων που αποδείχτηκε προβληματική τόσο για τις Η.Π.Α. όσο και για τους Ουκρανούς και θα επηρέαζε την εφαρμογή της πολιτικής της Ουκρανίας.

Ευρήματα 

Στις αρχές του 2015 ο πρώην Αναπληρωτής Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο, ο Τζορτζ Κεντ, εξέφρασε ανησυχίες στους αξιωματούχους στο γραφείο του Αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν σχετικά με την αντίληψη μιας σύγκρουσης συμφερόντων σχετικά με τον ρόλο του Hunter Biden στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma. Επιπλέον, η παρουσία του Hunter Biden στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma, ήταν πολύ άβολο για όλους τους αξιωματούχους των ΗΠΑ να πιέζουν ατζέντα κατά της διαφθοράς στην Ουκρανία
Τον Οκτώβριο του 2015, ο ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών Amos Hochstein εξέφρασε ανησυχίες στον Αντιπρόεδρο Μπάιντεν, καθώς και στον Χάντερ Μπάιντεν, για τη θέση του στο συμβούλιο της Burisma, που επέτρεψε στις ρωσικές προσπάθειες παραπληροφόρησης και κινδύνευε να υπονομεύσει την πολιτική των ΗΠΑ στην Ουκρανία…

Η Πρώην Βοηθός Υφυπουργός Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων Victoria Nuland κατέθεσε ότι, οι αντιπαρατιθέμενοι ολιγάρχες θα έστελναν ένα μήνυμα κατά της διαφθοράς στην Ουκρανία. Ο Κεντ είπε στις επιτροπές ότι ο Ζλότσεφσκι ήταν «οδυνηρός ολιγάρχης»….

Ο Hunter Biden υπηρετούσε στο διοικητικό συμβούλιο του Burisma (υποτίθεται ότι συμβούλευε εταιρική διακυβέρνηση και διαφάνεια) όταν ο Zlochevsky φέρεται να πλήρωσε 7 εκατομμύρια δολάρια δωροδοκόντας αξιωματούχους που υπηρετούσαν υπό τον γενικό εισαγγελέα της Ουκρανίας, Vitaly Yarema, για να «κλείσουν την υπόθεση εναντίον του Zlochevsky. ” Ο Κεντ κατέθεσε ότι αυτή η δωροδοκία έγινε τον Δεκέμβριο του 2014 (επτά μήνες μετά την είσοδο του Hunter στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma) και αφού κέρδισε από αυτόν…. Ο Κεντ και ο Ο Resident Legal Advisor ανέφεραν αυτόν τον ισχυρισμό στο FBI.
Ο Hunter Biden ήταν προστατευόμενος από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ από τις 29 Ιανουαρίου 2009 έως τις 8 Ιουλίου 2014. Μια μέρα πριν από το τελευταίο του ταξίδι ως προστατευόμενος, οι Time δημοσίευσαν ένα άρθρο που περιγράφει ότι η Burisma αύξησε τις προσπάθειες άσκησης πίεσης στους αξιωματούχους των ΗΠΑ και αναφέρεται στη συμμετοχή του Hunter στη Burisma. Πριν τελειώσει η προστασία του, ο Hunter Biden έλαβε μυστική προστασία σε ταξίδια σε πολλές ξένες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων της Μόσχας, του Πεκίνου, της Ντόχα, του Παρισιού, Σεούλ, Μανίλα, Τόκιο, Πόλη του Μεξικού, Μιλάνο, Φλωρεντία, Σανγκάη, Γενεύη, Λονδίνο, Δουβλίνο, Μόναχο, Βερολίνο, Μπογκοτά, Αμπού Ντάμπι, Ναϊρόμπι, Χονγκ Κονγκ, Ταϊπέι, Μπουένος Άιρες, Κοπεγχάγη, Γιοχάνεσμπουργκ, Βρυξέλλες, Μαδρίτη, Βομβάη και λίμνη Κόμο.

Εκτός από τα πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια που πληρώθηκαν από Burisma για την συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο του Hunter Biden’s και του Archer, μέλη της οικογένειας του Biden και ο Archer έλαβαν εκατομμύρια δολάρια από αλλοδαπούς με αμφισβητήσιμο υπόβαθρο. Ο Hunter Biden έλαβε τραπεζικό έμβασμα 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων από την Elena Baturina, τη σύζυγο του πρώην δημάρχου της Μόσχας.
Ο Hunter Biden είχε επιχειρηματικές σχέσεις με τους Ye Jianming, Gongwen Dong και άλλους Κινέζους υπηκόους, που συνδέονται με την κομμουνιστική κυβέρνηση και το Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό. Αυτές οι κινήσεις είχαν ως αποτέλεσμα ταμειακή ροή εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Hunter Biden πλήρωνε γυναίκες που ήταν υπήκοοι της Ρωσίας ή άλλων ανατολικών χωρών και οι οποίες φαίνεται να συνδέονται με κυκλώματα πορνείας και εμπορίου λευκής σαρκός …..
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Όπως αναφέρεται και στην έκθεση των προέδρων, ο ρόλος του Hunter Biden στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma, επηρέασε τις προσπάθειες αφοσιωμένων ατόμων σταδιοδρομίας που αγωνίστηκαν να πιέσουν μέτρα κατά της διαφθοράς στην Ουκρανία… Δυστυχώς, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν είχαν άλλη επιλογή εκτός από το να συνεχίσουν να προωθούν μια ατζέντα κατά της διαφθοράς στην Ουκρανία, ενώ ο γιος του Αντιπροέδρου ήταν στο διοικητικό συμβούλιο μιας ουκρανικής εταιρείας με διεφθαρμένο ιδιοκτήτη. Όπως κατέθεσε ο Τζωρτζ Κεντ, «θα είχε συμβουλέψει οποιονδήποτε Αμερικανό να μην μπει στο αυλή της εταιρείας Zlochevsky.

Ωστόσο, παρόλο που η θέση του Hunter Biden στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma, ρίχνει μια σκιά στο έργο εκείνων που προωθούν τις μεταρρυθμίσεις κατά της διαφθοράς στην Ουκρανία, οι επιτροπές γνωρίζουν μόνο δύο άτομα που εξέφρασαν ανησυχίες στους ανωτέρους τους. Παρά τις προσπάθειες αυτών των ατόμων, οι ανησυχίες τους φαίνεται να είχαν πέσει στα αυτιά κωφών…

ΠΗΓΗ

Διαβάστε ολόκληρη την αναφορά hsgac.senate.gov

ΔΗΜΟΦΙΛΗ