Εκτός ελέγχου η πανδημία στην Μεγάλη Βρετανία – νέο ρεκόρ θανάτων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο ημερήσιο υψηλό κατέγραψαν οι θάνατοι από κορονοϊό σύμφωνα με τα στοιχεία το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Βρετανία. Συγκεκριμένα οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ήταν 1820, γεγονός που δεν έχει προηγούμενο από την έναρξη της πανδημίας.

Η κατάσταση έχει τεθεί εκτός ελέγχου. Φαίνεται ότι η μετάλλαξη του κορονοϊού που παρατηρήθηκε στην μεγάλη Βρετανία, εκτός από την υψηλή μεταδοτικότητα, ενισχύει και την θνησιμότητα. Και είναι λογικό γιατί μπορεί μέχρι στιγμής το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού να μην θεωρείται περισσότερο θανατηφόρο από το προηγούμενο, αλλά ο αυξημένος αριθμός νέων λοιμώξεων, είναι επόμενο Να οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους.

Η ανησυχία πλέον και στον παγκόσμιο οργανισμό υγείας είναι η προσεκτική ιχνηλάτηση της πορείας του μεταλλαγμένου στελέχους και η άμεση διερεύνηση τυχόν νέων μεταλλάξεων που μπορεί ακόμα και να υποβαθμίσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων που ήδη έχουν εγκριθεί και κυκλοφορούν στην Βρετανία.

Την φρενήρη πορεία της πανδημίας στην Βρετανία φαίνεται την την γνώριζαν οι Γάλλοι γι’ αυτό και ο Γάλλος πρωθυπουργός προ δύο εβδομάδων είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην γειτονική χώρα. Ενώ είχε τονίσει ότι παρά την έλευση του εμβολίου, τα χειρότερα με την πανδημία είναι ακόμη μπροστά μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ