Ο Χαφτάρ προειδοποιεί ότι θα καταρρίψει τουρκικά αεροσκάφη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευθεία απειλή από τον εθνικό στρατό της Λιβύης προς την Τουρκία, συνιστά η ανακοίνωση του στρατηγού Αχμέτ Μισμάρι, εκπροσώπου του Χαφτάρ, περί κατάρριψης των αεροσκαφών που θα εισέρχονται στον εναέριο χώρο της Λιβύης χωρίς προηγουμένως να έχουν καταθέσει σχέδιο πτήσης και χωρίς να έχουν πάρει έγκριση για την είσοδο τους.

Η κλιμάκωση αυτή είναι πολύ καλά μελετημένη. Ο εθνικός στρατός της Λιβύης έχει την δυνατότητα αναχαίτισης αλλά και κατάρριψης αεροσκαφών, έχοντας μάλιστα κάνει πρόσφατα μία επίδειξη δύναμης της πολεμικής αεροπορίας που διαθέτει. Επιπλέον, τα μεταγωγικά της Τουρκίας είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον εθνικό στρατό της Λιβύης, καθώς είναι η κύρια μέθοδος με την οποία οι τούρκοι ενισχύουν με υλικό αλλά και ισλαμιστές τρομοκράτες το καθεστώς της Τρίπολης.

Τρίτο βασικό στοιχείο είναι οι πληροφορίες ότι πολλοί ισλαμιστές τρομοκράτες προερχόμενη από την Συρία, αποχωρούν από την περιοχή διότι δεν τους έχει πληρώσει ο Ερντογάν! Άρα, αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον εθνικό στρατό της Λιβύης να στραγγαλίσει το καθεστώς Σαράτζ και να επιτύχει ακόμα για την ανατροπή του.

Αναμένεται να δούμε εάν θα υλοποιήσει την απειλή του και θα ρίξει το επόμενο τουρκικό μεταγωγικό που θα επιχειρήσει να προσγειωθεί στην Μισράτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ