Νέα ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού σε Ισραήλ και Εμιράτα παρά τον εκτενή εμβολιασμό. Ανησυχία για την απόφασή του Ισραήλ και την μετάλλαξη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί ανησυχεί την παγκόσμια κοινότητα η απόφαση του Ισραήλ να «σφραγίσει» την χώρα.

Ανησυχεί το Ισραήλ για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου απέναντι στην μετάλλαξη του κορονοϊού;

Αδικαιολόγητος καλπασμός κρουσμάτων και στα Εμιράτα παρά το παγκόσμιο ρεκόρ εμβολιασμού.

Ενώ τόσο το Ισραήλ όσο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές σε ποσοστό εμβολιασμού επί του πληθυσμού, τα ημερήσια νεα κρούσματα κορονοϊού έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Ποσοστό εμβολιασμό παγκοσμίως
Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παραμένουν παγκόσμιοι πρωταθλητές στα εμβόλια

Βλέπουμε από τον πίνακα ότι το Ισραήλ έχει εμβολιάσει ήδη το 45% το πληθυσμού του, ενώ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν εμβολιάσεις σχεδόν το 30% του πληθυσμού.
Και όμως τα νέα κρούσματα κορονοϊού έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Η απρόσμενη έκρηξη κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία

Τόσο το Ισραήλ όσο και τα Εμιράτα, παρά τον υψηλό δείκτη εμβολιασμού, καταγράφουν ρεκόρ κρουσμάτων!

Κρούσματα Ισραήλ
14.000 κρούσματα ημερησίως παρατώ παγκόσμιο ρεκόρ εμβολιασμού, για το Ισραήλ.

Το Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες καταγράφει ιστορικό ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, αγγίζοντας μάλιστα τα 14.000 κρούσματα την ημέρα. Παρά το ότι κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ εμβολιασμού. Είναι άλλωστε η μοναδική χώρα που πάνω από το 15% του πληθυσμού έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου!

Εμιράτα κρούσματα κορονοϊού
Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταγράφουν τα Εμιράτα

Το ίδιο ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία για την αύξηση των κρουσμάτων στα Εμιράτα, που έχουν ξεπεράσει τα 3000 ημερησίως, παρά το ότι πάνω από 1 στους 4 πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Παγκόσμια ανησυχία από την απόφαση του Ισραήλ να σφραγίσει τα σύνορα

Αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο μπορεί να οφείλεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων. Το Ισραήλ σίγουρα επιβαρύνεται από τον χειμώνα, όπου και ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους είναι αυξημένος. Δεν αρκεί όμως αυτό για να δικαιολογήσει την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Με χθεσινή της απόφαση μάλιστα η κυβέρνηση σφράγισε την χώρα απαγορεύοντας οποιαδήποτε πτήση από και προς τα αεροδρόμια του Ισραήλ! Με εξαίρεση μόνο τις πτήσεις στρατιωτικού ή ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Ο επίσημος λόγος είναι η ανησυχία για το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, πράγμα που μας ανησυχεί όλους, καθώς φαίνεται ότι το Ισραήλ έχει αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στην νέα μετάλλαξη.

Στα Εμιράτα αντίθετα, ο καιρός είναι θαυμάσιος (αν εξαιρέσουμε το διήμερο ραγδαίας πτώσης της θερμοκρασίας), πράγμα που δεν δικαιολογεί αυξημένο συνωστισμό σε κλειστούς χώρους. Εκεί ο κόσμος συνωστίζεται περισσότερο το καλοκαίρι λόγω ζέστης, όταν αναζητά κλιματιζόμενους χώρους.

Ίσως το γεγονός αυτό να οφείλεται σε κάτι που έχουν τονίσει οι επιστήμονες, το γεγονός δηλαδή ότι ο εμβολιασμός μπορεί να δώσει μία επίπλαστη αφάλειας, με αποτέλεσμα οι πολίτες να χαλαρώνουν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Το γεγονός ότι στο Ισραήλ έχουν καταγραφεί πάνω από 12,500 χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού σε ανθρώπους που ήδη έχουν εμβολιαστεί, δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες, καθώς ο αριθμός αυτός δεν έχει μεγάλη απόκλιση από τις κλινικές δοκιμές για το ποσοστό ανοσίας που επιτυγχάνεται από το εμβόλιο.

Εάν πάντως δεν υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι απολύτως λογικό οι επιστήμονες να αρχίσουν να διερευνούν και άλλα ακόμα πιο ανησυχητικά σενάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ