Ο διασυρμός συνεχίζεται: Ράπισμα Πούτιν σε Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα πολύ άσχημο νέο για την Ελλάδα, είναι η επίσημη διάψευση από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου πριν από λίγο, ότι υπάρχει περίπτωση ο Πούτιν να παρευρεθεί στην Ελλάδα την 25η Μαρτίου και να συμμετέχει στον εορτασμό των 200 ετών από την εθνεγερσία.

Και όμως μέσα σε ένα απίστευτο θεσμικό chicho μεταξύ Μητσοτάκη – Σακελλαρόπουλου, είχε σταλεί πρόσκληση από το μέγαρο Μαξίμου στον ρώσο πρόεδρο και να παρευρεθεί στον εορτασμό. Όχι από την προεδρία όπως θα έπρεπε να γίνει, δείχνοντας για ακόμα μία φορά ότι η πρόεδρος της Δημοκρατίας συμπεριφέρεται ως μετακλητή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μέγαρο Μαξίμου.

Παυλοπουλος πουτιν

Πέραν όμως από τα θεσμικά από ποιήματα, πρωτοφανή για τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας, η άρνηση του Πούτιν είναι μια πολύ κακή εξέλιξη. Διότι δεν μιλάμε για μία συνάντηση πολιτικής σημασίας αλλά σημειολογικής ουσίας. Και όμως ο Πούτιν επιλέγει να μην κρύβει την δυσαρέσκειά του για την ελληνική κυβέρνηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Βλέπουμε την χώρα να κατρακυλάει στο επίπεδο του καρπαζοεισπράκτορα, αυτό που ήταν μέχρι το 2014. Όπου και μας έβριζαν, και μας λήστευαν, και μας αγνοούσαν.
Όλοι θυμόμαστε άλλωστε ότι επί προεδρίας Προκόπη Παυλόπουλου και πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα, είχαν παρελάσει από την Ελλάδα οι μεγαλύτεροι ηγέτες του πλανήτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ