Μας έφτυσε και ο Μακρόν μετά τον Πούτιν κύριε Μητσοτάκη;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με διαρροές προσπαθούν να τα φορτώσουν στον ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλο!

Το πρωτοφανές ατόπημα της ελληνικής κυβέρνησης εις βάρος του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν αλλά στην ουσία της βάρος της ίδιας της πατρίδας, έφερε και την απαξιωτική απάντηση του Κρεμλίνου. Ο Πούτιν, που δεν έλαβε όπως προβλέπεται πρόσκληση από την ομόλογό του, απαξίωσε ακόμα και να απαντήσει, βάζοντας απλώς τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου να διαψεύσει την παρουσία του στην Αθήνα την 25η Μαρτίου στην μεγάλη παρέλαση για τα 200 χρόνια της εθνεγερσίας.

Τώρα υπάρχει μία περίεργη φήμη ότι και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, αρνήθηκε πρόσκληση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να παρευρεθεί στην μεγάλη παρέλαση. Και αυτό εντείνεται από την αφωνία του μεγάρου Μαξίμου αναφορικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν προαναγγείλει για εχθές μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Γάλλου προέδρου. Οι διαρροές μάλιστα που στοχοποιούν σαν τον υπουργό εθνικής άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για το φιάσκο με τον Πούτιν, εδώ δεν έχουν καμία εφαρμογή και φυσικά δεν ανταποκρίνονται ουδόλως στην πραγματικότητα.

Εάν όντως ο πρόεδρος Μακρόν αρνήθηκε να παρευρίσκεται στον εορτασμό, αυτό είναι ένα πολύ κακό νέο όχι για τον Μητσοτάκη, αλλά για την ίδια την πατρίδα. Διότι δεν μπορεί την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός δίνει δισεκατομμύρια από το αίμα του για να αγοράσει γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη, ο Γάλλος πρόεδρος να μας απαξιώνει με αυτόν τον τρόπο.

Γιατί για τον Ρώσο, υπάρχει δικαιολογία. Η Ελλάδα έχει μαχαιρώσει πισώπλατα την Ρωσία πολλές φορές. Τόσο στο θέμα των κυρώσεων, όσο και στο θέμα της εκκλησίας με την ανεκδιήγητη απόφαση να αναγνωριστεί το αυτοκέφαλο της Ουκρανίας. Εντάξει, να αναγνωρίσουμε το αυτοκέφαλο, αλλά για ποιον λόγο; Με αυτή την ενέργεια, διαρρήξαμε οριστικά τις σχέσεις μας με την ομόδοξη Ρωσία και το «ευχαριστώ» των Ουκρανών ποιο ήταν; Να υπογραφούν στρατιωτικές συμφωνίες με τους τούρκους! Την ώρα που ο μισός πλανήτης τους έχει γυρίσει την πλάτη!

Με αυτές τις ενέργειες η Ελλάδα χάνει ιστορικούς συμμάχους, χωρίς πραγματικό λόγο να το κάνει. Χωρίς να κερδίσει τίποτα. Συμπεριφερόμενοι σαν μία μπανανία, όπου ακόμα και η πρόεδρος της εμφανίζεται ως υφιστάμενη του αμερικανού πρέσβη σε ελληνικό μάλιστα έδαφος.

Φαίνεται ότι τα 200 χρόνια από την εθνεγερσία θα εορταστούν με πλήρη απώλεια εθνικής υπερηφάνειας και μερική εθνικής κυριαρχίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ