Το κακό τρίτωσε…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αυξημένοι περιορισμοί στην κίνηση επανήλθαν και άντε με το καλό θα περιμένουμε την άνοιξη για να δούμε, ίσως, καλύτερες μέρες. Θυμηθείτε τώρα τι έλεγαν και τι λένε πάλι οι λοιμωξιολόγοι και οι πολιτικοί, ότι δηλαδή οιπεριορισμοί είναι αναγκαίοι για να μην καταρρεύσει το σύστημα Υγείας και δεν θα υπάρχουν κρεββάτια για τους ασθενείς. Στο σημείο αυτό, θα σας πω ένα περιστατικό που μου διηγήθηκε σε ανύποπτο χρόνο, φίλος μου που ζει στο Λουξεμβούργο.
Την δεκαετία του ΄80, επρόκειτο να διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ μιας ομάδας του Λουξεμβούργου και μιας Αγγλικής. Λίγες μέρες πριν τον αγώνα, επειδή οι αρχές του Λουξεμβούργου φοβόντουσαν επεισόδια που πιθανόν να προκαλούσαν οι Άγγλοι φίλαθλοι και δεδομένου ότι οι αστυνομικές δυνάμεις τους ήταν ελάχιστες, κάλεσαν από πόλεις της Γερμανίας που ήταν κοντά στα σύνορα, Γερμανούς αστυνομικούς.

Αμέσως μετά οι Λουξεμβούργιοι, στελέχωσαν την αστυνομία και σήμερα υπάρχουν περίπου 2.000 αστυνομικοί, για ένα πληθυσμό κάτι περισσότερο από μισό εκατομμύριο. Στα δικά μας τώρα, με δεδομένες τις ελλείψεις στην Υγεία, γιατί δεν φροντίζουν να αυξήσουν τις νοσηλευτικές υποδομές ώστε να είναι το ΕΣΥ ετοιμοπόλεμο; Ας δημιουργήσουν 3.000 ΜΕΘ, ας προσλάβουν 10.000 γιατρούς, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο στο μέλλον. Θα μπορούσε κάποιος να αντιτάξει, όπως έκανε και υπουργός της κυβερνήσεως, ότι απαιτείται τεράστια δαπάνη και ότι μόλις περάσει η πανδημία οι ΜΕΘ θα είναι «άχρηστες» και οι γιατροί «πλεονάζον προσωπικό».

Όμως, όσο λογικό και να ακούγεται, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η χώρα μας κάνει τεράστιες στρατιωτικές δαπάνες σε οπλισμό και έμψυχο δυναμικό, χωρίς να γνωρίζουμε αν και πότε θα μας χρειαστούν. Εν προκειμένω πράττουμε άριστα, όμως γιατί άραγε δεν κάνουμε το ίδιο και με την Υγεία;; Οι Λουξεμβούργιοι ήταν «αφελείς» που στελέχωσαν την αστυνομία τους «δια παν μελλοντικόν ενδεχόμενον» και εμείς είμαστε οι «έξυπνοι» που ελλείψει επαρκών υγειονομικών υποδομών, ανοιγοκλείνουμε την Ελλάδα και διαλύεται η οικονομία της ενώ παράλληλα θα παραμένουμε υγειονομικώςακάλυπτοι στην επόμενη πανδημία ή έστω σε κάποιο έκτακτο,καταστροφικό φυσικό φαινόμενο;;;

ΥΓ. ..και μην ακούσω φτηνές δικαιολογίες του τύπου: «η Ελλάδα είναι φτωχή χώρα», κλπ.

Γιάννης Δαραβίγκας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ