Οι Τούρκοι λαδώνουν Γάλλο ιστορικό για να κρύβει τις γενοκτονίες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν υπήρχαν συστηματικές σφαγές και για αυτό τα «γεγονότα» του 1915 δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων από την Τουρκία, υποστηρίζει ο Γάλλος ιστορικός Maxime Gauin.

Τα τερατώδη αυτά ο Γάλλος επιστήμονας τα ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του στο Τουρκικό-Αμερικανικό Ίδρυμα Ασφαλείας (TASFO) με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο Gauin είπε ότι εξέτασε πολλά ιστορικά έγγραφα σχετικά με το «περιστατικό», τονίζοντας ότι «τα γεγονότα του 1915 δεν μπορούν να θεωρηθούν υπόθεση γενοκτονίας όπως ισχυρίστηκε η Αρμενία».

0F56BACC 39A7 4EDE A603 58BFF73D1619

Πως είναι δυνατόν ένας επιστήμονας από δυτική χώρα να λέει τέτοια άθλια ψεύδη και να παίρνει το μέρος της Τουρκίας; Μα φυσικά όπως γίνεται κάθε φορά σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση δυτικός επιστήμονας, πολιτικός, ή οποιοσδήποτε άνθρωπος με βασική ιστορική γνώση, να πάρει το μέρος της Τουρκίας. Όταν βλέπετε τέτοιες περιπτώσεις δήθεν επιστημόνων που αμφισβητούν τις τουρκικές θηριωδίες, δύο τινά υπάρχουν. Οι τούρκοι τους εκβιάζουν, είτε τους πληρώνουν.

Ο ιστορικός Maxime Gauin λοιπόν δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι βλέπετε από το 2012 έμμισθος του μεγαλύτερου προπαγανδιστικού ιδρύματος της Τουρκίας, του περιβόητου AVIM το οποίο μοιράζει εκατομμύρια για να προωθεί την τουρκική προπαγάνδα. Το γεγονός ότι ο Γάλλος καθηγητής φιλοξενείται συνεχώς σε μέσα της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν, τα λέει όλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ