25/06/2021

Εστίαση: Φωνάζουμε ότι πεινάμε, μας συλλαμβάνουν και μας χλευάζουν!

4 στις 10 Επιχειρήσεις εστίασης έχουν ήδη βάλει λουκέτο. Οι υπόλοιπες ετοιμάζονται εάν συνεχίσει η κατάσταση αυτή και υπολειτουργούν. Ειδικά εάν δεν υπάρξει άμεση κρατική μέριμνα για τις ανελαστικές δαπάνες, τα δημοτικά τέλη, τα τέλη κυκλοφορίας, τις ασφαλιστικές εισφορές, τα τέλη επιτηδεύματος και ότι άλλο δεν συνδέεται με τον τζίρο της επιχείρησης, θα έχουμε κατακλυσμιαίες εξελίξεις.

Ποιος θα ξεχάσει άραγε τους επαγγελματίες που σήκωναν απεγνωσμένη πάνω με το σύνθημα «πεινάμε» έξω από το Μαξίμου και τους συνελάμβαναν;

Καταιγισμός αντιδράσεων από όλη την Ελλάδα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη κατά των επαγγελματιών της εστίασης. Δεν μιλάμε για κάποια συνδικαλιστική τακτική από αυτές που έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Μιλάμε για την στυγνή πραγματικότητα και τις αντιδράσεις οι οποίες οξύνονται μετά τις προκλητική ανυπαρξία της κυβέρνησης.

Επιχειρηματίες του κλάδου – που ακόμα λειτουργούν – δηλώνουν ότι δεν μπορούν πλέον να συντηρήσουν όχι τις επιχειρήσεις, αλλά ούτε τις οικογένειες τους!
Αυτό διότι οι υποχρεώσεις τρέχουν ακόμα και για τις κλειστές επιχειρήσεις, δημοτικά τέλη, τέλη κυκλοφορίας, εφορία, ασφαλιστικές εισφορές, όλες οι ανελαστικές δαπάνες που δεν εξαρτώνται από τον κύκλο εργασιών της επιχείρησης, γίνονται θηλιά στο λαιμό κάθε επιχειρηματία.

Ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη έχουν δοθεί αποτελεσματικές λύσεις για την εστίαση με αποτέλεσμα ελάχιστα καταστήματα αναλογικά να έχουν κλείσει, στην Ελλάδα γίνεται μία ιδιότυπη εξόντωση του κλάδου, μαζί φυσικά με τον τουριστικό. Ας μην ξεχνάμε ότι ο τουρισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εστίαση στην Ελλάδα, καθώς χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης είναι αμιγώς τουριστικές και φυσικά αντιμετωπίζουν το φάσμα της ολοκληρωτικής καταστροφής λόγω της ανυπαρξίας τουρισμού το περασμένο καλοκαίρι.

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχνά ότι μιλάμε για έναν κλάδο που έμμεσα και άμεσα βρεθεί 1 εκατομμύριο οικογένειες. Ας λάβει λοιπόν τα απαραίτητα μέτρα πριν είναι αργά. Εάν δεν ξέρει τι να κάνει, ας αντιγράψει το μοντέλο της Γερμανίας.Η κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχνά ότι μιλάμε για έναν κλάδο που έμμεσα και άμεσα βρεθεί 1 εκατομμύριο οικογένειες. Ας λάβει λοιπόν τα απαραίτητα μέτρα πριν είναι αργά. Εάν δεν ξέρει τι να κάνει, ας αντιγράψει το μοντέλο της Γερμανίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ