Βζιιν η “Ανάπτυξη” με ΝΔ: Λουκέτο σε όλα τα καταστήματα στην Ελλάδα βάζει η Nike

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Nike αποφάσισε να διακόψει την συνεργασία της με περισσότερα από 300 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα! Τελευταία παραγγελία στις 27 Οκτωβρίου 2021

ΣΧΕΤΙΚΟ Βζιιιν οι επενδύσεις! Φεύγει από την Ελλάδα και η πετρελαϊκή Repsol και πάει… Κολομβία και Ινδονησία (Βίντεο)

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου έγινε γνωστό πως η Nike, μέσω της Ολλανδικής θυγατρικής της, έβαλε τέλος στην συνεργασία της με περισσότερες από 90 εταιρείες με περίπου 300 καταστήματα πώλησης αθλητικών κυρίως ειδών στην Ελλάδα. Η Nike με επιστολή της, τονίζει πως οι πολίτες δεν θα μπορούν να αγοράσουν τα προϊόντα της με φυσική παρουσία σε μαγαζιά, μετά τις 27 Οκτωβρίου του 2021.nike 2

Μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε το μέγεθος της Nike και την αλλαγή που θα προκαλέσει στον τζίρο στην Ελλάδα (ξεπερνάει τα 100 εκατομμύρια ευρώ). H Nike λοιπόν έστειλε επιστολή στην οποία κάνει γνωστό πως θα δεν μπορούν ν’ αγοράζουν (!) προϊόντα της Nike μετά τον Οκτώβριο του 2021. Για την ακρίβεια μετά τις 27 του συγκεκριμένου μήνα.

«Η στρατηγική της επιχείρησής σας δεν ταιριάζει πλέον με τα στρατηγικά σχέδια και τις ανάγκες της ΝΕΟΝ», ανέφερε μεταξύ άλλων η επιστολή της Nike European Operation Netherlands.

Στο πώς η Ελλάδα χάνει τη Nike μεγάλο ρόλο έπαιξε ότι η εταιρεία έχει ήδη κλείσει προμηθευτικούς λογαριασμούς και σε όσους επιχειρηματίες συνεργάζονταν μαζί της μέσω της Folli Follie (με τις γνωστές περιπέτειες της εταιρείας). Η Nike γνωρίζοντας τις συγκεκριμένες «περιπέτειες» ουσιαστικά έθεσε ζήτημα αξιοπιστίας των συνεργατών της. Για πιστωτική επάρκεια και φερεγγυότητα.

Η Nike είχε βάλει χρονικό όριο έως και την 15η Ιανουαρίου για να έχει εξασφαλιστεί εγγυητική επιστολή. Ωστόσο εν μέσω πανδημίας ήταν σχεδόν αδύνατο να συμβεί και έτσι φτάσαμε στην συγκεκριμένη είδηση!

Οι αντιδράσεις

Οι ελληνικές επιχειρήσεις απευθύνθηκαν στην πολυεθνική θέτοντας ζητήματα ανήθικης συμπεριφοράς της εταιρίας «απέναντι σε έντιμους επιχειρηματίες που δεν έχουν δώσει καμία αφορμή» . .

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενήμεροι για την πρακτική της NIKE είναι και Έλληνες ευρωβουλευτές που αναμένεται να φέρουν το ζήτημα ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου ενώ πλήρη ενημέρωση έχει λάβει και ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος δεν είναι γνωστό αν έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ