Γιατί η υπόθεση των παράνομων αποφυλακίσεων παραμένει «παγωμένη» εδώ και 2 χρόνια;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήταν καλοκαίρι του 2018 όταν αποκαλύφθηκε ότι ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της Energa, είχε αποφυλακιστεί με «μαϊμού» πιστοποιητικό αναπηρίας που του είχε χορηγηθεί από το ΚΕΠΑ.

Ακολούθησε μέγας θόρυβος το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή και μετά από έρευνα που διεξήγαγε η Εισαγγελία Διαφθοράς, διαπιστώθηκε ότι ήταν και άλλοι κρατούμενοι που κατάφεραν να αφεθούν ελεύθεροι με τον ίδιο παράνομο τρόπο.

Αρχές Μαρτίου του 2019 ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Φλώρου και ακόμη 15 προσώπων ανάμεσα στους οποίους γιατροί δημόσιων νοσοκομείων, υπάλληλοι δύο ΚΕΠΑ και δικηγόροι που φέρονται να βοήθησαν στη διακίνηση πλαστογραφημένων πιστοποιητικών.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται κατά περίσταση για:

Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
Πλαστογραφία κατ΄ επάγγελμα με όφελος μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ
Δωροληψία υπαλλήλου
Δωροδοκία υπαλλήλου για τη διενέργεια ή παράλειψη που αντίκειται στα καθήκοντά του
Ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση
Ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία
Ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση
Χρήση πλαστού εγγράφου
Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού
Χρήση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού και
Ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.
Μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων η δικογραφία διαβιβάστηκε αρμοδίως για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης. Όμως, αν και από τότε έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια, η υπόθεση παραμένει «παγωμένη». Γιατί άραγε;

Προς το παρόν δεν θέλουμε να πιστέψουμε όσα ακούγονται στους διαδρόμους των δικαστηρίων της σχολής Ευελπίδων. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να το διερευνήσουμε…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ