Το Ισραήλ προειδοποιεί τις ΗΠΑ για την φιλοτουρκική τους στροφή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την πρώτη στιγμή έχουμε τονίσει  την επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να παγώσει τις συμφωνίες πωλήσεις στρατιωτικού υλικού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Σαουδική Αραβία.

Μια συμφωνία – μαμούθ που αφορά πωλήσεις μαχητικών αεροσκαφών τελευταίας γενιάς F – 35 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στρατηγικούς πυραύλους στην Σαουδική Αραβία.
Δυστυχως η εξέλιξη αυτή  δικαιώνει όλους αυτούς που έβλεπαν επάνοδο στην καταστροφική για την περιοχή, πολιτική Ομπάμα – Κλίντον και αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας.

Από αυτή την εξέλιξη πιο ωφελημένη είναι η Τουρκία, παρά το ότι η επιχειρηματολογία των ισραηλινών βασίζεται στην ορατή πλέον επιχείρηση επαναπροσέγγισης ΗΠΑ – Ιράν. Σε κάθε περίπτωση, στο Ισραήλ έχει σημάνει συναγερμός, επιχειρούνται επαφές υψηλού επιπέδου καθώς και επίσκεψη του Γιόσι Κοέν, αρχηγού της Μοσάντ στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να παράσχει στη νέα κυβέρνηση ενημέρωση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ πάντως, Μπένι Γκαντζ, ήταν πολύ πιο ευθύς στην συνομιλία του με τον Αμερικανό ομόλογο του. Του ξεκαθάρισε ότι η ακύρωση των συμφωνιών με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του Ισραήλ.
Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η εξέλιξη αυτή είναι βούτυρο στο ψωμί της Τουρκίας και εξυπηρετεί πλήρως τις επιδιώξεις της. Αναμένουμε τώρα να δούμε εάν η πίεση του Ισραήλ στην νέα κυβέρνηση Μπάιντεν θα έχει αποτέλεσμα η αν θα ζήσουμε ένα νέο δράμα στην περιοχή, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη για την Ελλάδα στιγμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ