Απλή αναλογική – Η δύναμη στα χέρια του πολίτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Χασάπη Πέτρου

Είναι γνωστό σε όλους και όσοι δεν το γνωρίζουν ας το μάθουν, ότι οι επόμενες εκλογές, όποτε και να γίνουν αυτές, θα γίνουν με απλή αναλογική.
Αυτό σημαίνει ότι κανένα κόμμα δεν πρόκειται να επιτύχει αυτοδυναμία και προφανώς ούτε η ΝΔ, ό,τι και να κάνει η ίδια, ό,τι και να κάνουν τα ΜΜΕ, ό,τι και να κάνουν οι δημοσκοπήσεις.
Με δεδομένα όλα τα ανωτέρω, για πρώτη φορά στα χρόνια της μεταπολίτευσης, οι πολίτες αποκτούν πραγματική δύναμη στα χέρια τους να τιμωρήσουν όσους τους πρόδωσαν. Όσους πρόδωσαν τη ζωή τους, όσους πρόδωσαν την Πατρίδα μας και την εθνική και πολιτιστική μας κληρονομιά. Να τιμωρήσουν τους νεοφιλελεύθερους γκλομπαλιστές που βάζουν τον διεθνισμό τους, τη γερμανική Ευρώπη και τα διεθνή οικονομικά συμφέροντα πάνω από τους Έλληνες.
Αυτή τη φορά, οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν το μήνυμα ότι δεν είναι δεδομένοι στα χέρια των πολιτικών «τζακιών». Στο χέρι λοιπόν των πολιτών είναι να επιβάλουν ένα άλλο δημοκρατικό σύστημα στη χώρα και όχι αυτό που χρεωκόπησε τη χώρα και τους ίδιους.
Μην ανησυχείτε και μην υποκύπτετε σε διλήμματα ακυβερνησίας. Ποτέ και πουθενά δεν υπήρξε ακυβερνησία. Να είστε απόλυτα βέβαιοι πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ άνετα θα συγκυβερνήσουν, μην έχετε καμία αμφιβολία. Τα νέα μνημόνια που ετοιμάζουν και ο επώδυνος ακρωτηριασμός της Πατρίδας υπέρ της Τουρκίας που επιβάλει η πολιτική δειλία τους, θα τους αναγκάσουν να συγκυβερνήσουν, με ή χωρίς Μητσοτάκη, με ή χωρίς Τσίπρα. Οι Γερμανοί θα το κανονίσουν αυτό.
Μη φοβάστε λοιπόν, δεν θα υπάρξει ακυβερνησία, απλά θα τους ξεσκεπάσετε και τότε θα αισθανθούν πολιτικά αφελείς όσοι θα τους έχουν ξαναψηφίσει, όπως προφανώς αισθάνθηκαν όσοι είχαν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και το εγκατέλειψαν αμέσως όταν είδαν να συγκυβερνά με τη ΝΔ, για να επιβάλουν στο λαό μνημόνια και εξαθλίωση.
Μην ακούτε τους πολιτικούς εκβιασμούς τους κ. Μητσοτάκη, ότι τάχα θα πάει αμέσως σε διπλές εκλογές. Δεν θα πάει. Δεν θα τολμήσει με τίποτα να προχωρήσει μόνη της η ΝΔ σε ακρωτηριασμό της χώρας με την Τουρκία, ούτε να επιβάλει νέα μνημόνια μόνη της. Τα πολιτικά τζάκια της ΝΔ δεν θα επιτρέψουν να απολεσθούν τα κεκτημένα τους και να καταντήσουν κάτι σαν το ΚΙΝΑΛ. Θα επιβάλουν συγκυβέρνηση, διαφορετικά και χωρίς ενδοιασμούς θα παρακαμφθεί ο κ. Μητσοτάκης και το ξέρει.
Αυτό που περιμένει μόνο ο κ. Μητσοτάκης με τα συνεχή εξοντωτικά lockdown για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια, είναι να μπορέσει να βγει λίγο σε κάποιο ξέφωτο από την πανδημία και να κάνει αμέσως εκλογές, για να διατηρήσει το πάνω χέρι στη συγκυβέρνηση που θα ακολουθήσει. Εξάλλου, γι΄ αυτό και έχει επενδύσει τα πάντα σε πρόσωπα και συμπεριφορές του σημιτικού συστήματος, για να έχει εύκολη αποδοχή.
Στις εκλογές, λοιπόν μην τους αφήσετε άλλο περιθώριο. Τιμωρείστε το παλιό κομματικό σύστημα με την ψήφο σας. Ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Και μην ξεχνάτε. Η αποχή δεν είναι λύση, αντίθετα ενισχύει τους ίδιους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ