15/06/2021

Τζον Μπόλτον : Μόνη λύση η δημιουργία κουρδικού κράτους

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, δήλωσε πως ο μόνος δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων στην Μέση Ανατολή, είναι η ίδρυση ενός κουρδικού κράτους.

Ανέφερε :

“Δεν ξέρω που θα σταθούν οι Κούρδοι στις πολιτικές υποθέσεις του Μπάιντεν. Είναι όμως σαφές πως ο Μπάιντεν δεν επιθυμεί την επιστροφή της ISIS. Οι αμερικανικές δυνάμεις θα αποσυρθούν από την περιοχή. Θα συνεχιστούν οι σχέσεις με την Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν και θα στηρίξουν τους Κούρδους.

Στην Βαγδάτη δεν υπάρχει κάτι από εθνική κυβέρνηση. Κατά την γνώμη μου θα έρθει μέρα που οι Κούρδοι θα γίνουν ανεξάρτητοι και θα γλιτώσουν από το Ιράκ. Διότι οι Κούρδοι έκαναν δημοψήφισμα και η μεγάλη πλειοψηφία υποστήριξε την ανεξαρτησία.

Ο Μπάιντεν πρέπει να στηρίξει περισσότερο τους Κούρδους και να μην στηρίζεται η κυριαρχία του Ιράν στην περιοχή. Ο Τραμπ δεν τήρησε τις υποσχέσεις που είχε δώσει στους Κούρδους.¨

https://www.kurdistan24.net/tr/story/64086-Bolton:-B%C3%B6lge-i%C3%A7in-tek-%C3%A7%C3%B6z%C3%BCm-ba%C4%9F%C4%B1ms%C4%B1z-K%C3%BCrdistan-devleti

Πηγή: tourkikanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ