Επικίνδυνη φιλοτουρκική στροφή Μπάιντεν στην περιοχή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιβεβαιώθηκε δυστυχώς η διαφαινόμενη και άκρως επικίνδυνη φιλοτουρκική στροφή της νέας κυβέρνησης Μπάιντεν για την περιοχή. Το Ολυμπία είχε πρώτο μεταδώσει την άκρως ανησυχητική απόφαση της νέας διοίκησης των ΗΠΑ, να παγώσει τη συμφωνία πωλήσεις εξοπλιστικών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Σαουδική Αραβία.

Για τα Εμιράτα, μιλάμε για τη συμφωνία που προέβλεπε την πώληση 50 αεροσκαφών πέμπτης γενιάς τύπου F 35, ενέργεια που θα ανέτρεπε πλήρως την ισορροπία και στην ανατολική Μεσόγειο εις βάρος της Τουρκίας. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι Ελλάδα και Εμιράτα έχουν υπογράψει συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας και στρατιωτικής συμμαχίας, η οποία μπορεί να θέσει τα οπλικά συστήματα της μίας χώρας στην υπηρεσία της άλλης.

Όσον αφορά την Σαουδική Αραβία, μιλάμε για την πώληση στρατηγικών πυραύλων. Και με την Σαουδική Αραβία η Ελλάδα πλέον εχει στενή στρατιωτική σχέση, φτάνοντας σε σημείο να στείλει συστοιχία Πάτριοτ στην αραβική χώρα.

Όλα αυτά πλέον αποτελούν παρελθόν. Διότι ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Μπάιντεν, Σάλιβαν, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι οποιαδήποτε παροχή στρατιωτικού υλικού σε Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δεν παγώνει απλώς, αλλά ακυρώνεται. Με πρόσχημα τον πόλεμο στην Υεμένη!
Μιλάμε για μία απαράδεκτη ενέργεια που ζημιώνει βάναυσα τα ελληνικά συμφέροντα στην περιοχή και εξυπηρετεί τους τουρκικούς σχεδιασμούς. Η δικαιολογία του ανθρωπισμού με την επίκληση του πολέμου στην Υεμένη, είναι υποκρισία. Διότι την ίδια στιγμή η Τουρκία διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Την ίδια στιγμή, προκαλεί εντύπωση η αφωνία της Ελλάδας η οποία δεν έχει κάνει καμιά διπλωματική ενέργεια υπέρ της συμμάχου χώρας, των Εμιράτων, για να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ