Συνεχίζεται ο διεθνής διασυρμός για την εμφάνιση του πρωθυπουργού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζονται τα απαξιωτικά δημοσιεύματα για τον έλληνα πρωθυπουργό, την Ικαρία και την συμπεριφορά του στον διεθνή τύπο. Χαρακτηριστικό και το άρθρο του euroactiv που γράφει:

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πιάστηκε να παραβιάζει τους κανόνες περιορισμού για δεύτερη φορά από την αρχή της πανδημίας. Αυτή τη φορά εμφανίζεται σε ένα βίντεο σε γεύμα με δεκάδες άτομα, σαν να μην ισχύουν μέτρα ασφαλείας για αυτόν.

Η κίνηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε μια χώρα όπου έχουν επιβληθεί οι αυστηρότεροι κανόνες, που πλησιάζουν το ολικό λοκντάουν.

Το βίντεο που δείχνει τον Μητσοτάκη να έχει γεύμα με περίπου 40 άτομα στο νησί της Ικαρίας, όπου επισκέφτηκε το Σαββατοκύριακο, γινεται viral στα κοινωνικά μέσα.

Η σκηνή λαμβάνει χώρα στην κατοικία του τοπικού βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χριστόδουλου Στεφανάδη, όπου ο Μιστοτάκης προσκλήθηκε για μεσημεριανό γεύμα αφού επισκέφτηκε το κέντρο εμβολιασμού του νησιού.

Την ίδια μέρα, η κυβέρνηση επέβαλε αυστηρότερα μέτρα και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 06:00 μ.μ. τα σαββατοκύριακα, αναγκάζοντας Έλληνες πολίτες να μείνουν σπίτι για να αποφύγουν ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

B16F9FF4 1D85 466B AE68 C439783EEC1E
«Βαθιά αλαζονεία»

Λίγους μήνες νωρίτερα, δημοσιεύσεις στο Facebook έδειξαν ότι ο Μητσοτάκης αθλείτο σε ένα βουνό κοντά στην Αθήνα και πόζαρε για φωτογραφίες με περαστικούς χωρίς να φοράει μάσκα.

Εκείνη την εποχή, παραδέχτηκε το λάθος του.

«Δύο λάθη δεν κάνουν το σωστό», σχολίασε ο αριστερός ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

«Προφανώς, δεν είναι πλέον επαναλαμβανόμενη απροσεξία, αλλά βαθιά αλαζονεία. Έχω τη δύναμη και κάνω ό, τι θέλω. Γιατί; Επειδή μπορώ », πρόσθεσε ο Τσίπρας.

Τα περισσότερα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης δεν δημοσίευσαν το βίντεο, αλλά οι Έλληνες εξέφρασαν οργή στα κοινωνικά μέσα σε μια εποχή που ο τομέας της φιλοξενίας και εστίασης στη χώρα έκλεισε για μήνες, με χιλιάδες επιχειρήσεις να βρίσκονται στην άκρη της κατάρρευσης.

Η αντίδραση της κυβέρνησης

Ο Βουλευτής Χριστόδουλος Στεφανάδης προσπάθησε να βρει δικαιολογίες λέγοντας ότι κάλεσε τον Μητσοτάκη στη θέση του για ένα γρήγορο σνακ.

«Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που απαιτούνται από τα πρωτόκολλα πανδημίας», δήλωσε ο Στεφανάδης.

Η συντηρητική κυβέρνηση αντέδρασε επίσημα σχεδόν μια μέρα αργότερα, ρίχνοντας την ευθύνη στην αντιπολίτευση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης είπε ότι εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας και κατηγόρησαν τον Τσίπρα ότι επέλεξε τις τακτικές «διαίρεσης και αποπροσανατολισμού».

«Στις μελλοντικές εκδρομές του πρωθυπουργού, θα δοθεί κάθε δυνατή προσοχή ώστε να μην δημιουργηθεί λανθασμένη εικόνα», πρόσθεσε.

Έχουν εντοπιστεί συνολικά 403 νέες παραλλαγές στελεχών κοραναϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων οι 6 σχετίζονται με τη μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής και όλες οι υπόλοιπες με την Βρετανική.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η χώρα βρίσκεται κοντά σε πλήρες κλείσιμο, καθώς το σύστημα υγείας δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ