Γκρεμίζουν με το χαρακτήρα τους, ό,τι έχτισαν με το μυαλό τους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

Το χτύπημα του κορονοϊού είναι γνωστό ότι είναι παγκόσμιο, άγνωστο είναι το πώς αντιμετωπίζουν οι ηγέτες άλλων κρατών τους πολίτες τους όταν παραβιάζουν οι ίδιοι τα μέτρα, αξίζει να τα δούμε αναλυτικά:

Στο κέντρο διοίκησης της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ στην Κομισιόν – Παραιτήθηκε ο Επίτροπος Εμπορίου, ο Ιρλανδός Φιλ Χόγκαν, όταν έγινε γνωστό ότι πήρε μέρος σε δείπνο της λέσχης γκολφ του Ιρλανδικού Κοινοβουλίου, αψηφώντας τα μέτρα κατά του κορονοϊού που είχε επιβάλλει η χώρα του.

ΑΥΣΤΡΙΑ – Ο πρόεδρος της Αυστρίας Alexander Van der Bellen, ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες της χώρας του όταν συνελήφθη μαζί με τη σύζυγό του σε εστιατόριο, αφού είχε περάσει η ώρα που επιτρέπεται η παραμονή σε χώρο εστίασης λόγω κορονοϊού, ενώ δήλωσε ότι: «Λυπάμαι ειλικρινά. Ήταν λάθος. Εάν οικοδεσπότης του εστιατορίου υπέστη ζημιά από αυτό, θα αναλάβω την ευθύνη».

ΑΥΣΤΡΙΑ – ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κούρτς, ζήτησε δημόσια συγγνώμη όταν τον είδαν να βρίσκεται χωρίς προστατευτική μάσκα ανάμεσα σε πλήθος ανθρώπων σε επίσκεψή του σε ένα χωριό.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ – οι εισαγγελικές αρχές έβαλαν πρόστιμο στον υπουργό Δικαιοσύνης Ferd Grapperhaus, και Ασφάλειας μετά από φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και έδειχναν ότι δεν τηρούσε τις αποστάσεις ασφαλείας του 1,5 μέτρου για τον κορονοϊό στον ίδιο του τον γάμο.

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ – Παραίτηση του υπουργού Υγείας Ντέιβιντ Κλαρκ με την εντυπωσιακή  φράση: «Ήμουν ηλίθιος, και καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι θα είναι θυμωμένοι μαζί μου». Επειδή πήγε σε μια απόσταση 20 χιλιομέτρων από το σπίτι του για να κάνει βόλτα με την οικογένειά του, κάτι που ήταν σαφή παραβίαση των μέτρων του lockdown.Ι

ΙΑΠΩΝΙΑ – Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Yoshihide Suga, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας του ζήτησε συγγνώμη λέγοντας «Λυπάμαι πολύ που συνέβη αυτό όταν ζητάμε από τους ανθρώπους να μην τρώνε έξω μετά τις 8 μ.μ. και να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις». προσέξτε εδώ κάτι αξιοσημείωτο η συγνώμη δεν ζητήθηκε για τον ίδιο, αλλά για λογαριασμό στελεχών του κυβερνητικού συνασπισμού, τα οποία τα βρήκαν να διασκεδάζουν σε νυχτερινό κέντρο, παρά την προτροπή της κυβέρνησής του να ζητήσει από τους πολίτες να αποφεύγουν περιττές μετακινήσεις και συναθροίσεις λόγω κορονοϊού.

Έτσι φέρονται οι ηγέτες και οι πολιτικοί που σέβονται και τιμούν πρώτα από όλα τους εαυτούς τους και δευτερεύοντος το σύνολο των πολιτών τους, κάνοντας τους να αισθάνονται περήφανοι για τους ανθρώπους που έχουν την ευθύνη της διοίκησης στην  χώρα τους. Όσο για την Ελλάδα αυτά είναι άγνωστα πράγματα, εδώ βλέπεις τους πολιτικούς μας να συνωστίζονται, να πίνουν τα ουζάκια τους, να κάνουν ορεινές βόλτες με παρέες χωρίς καμία προφύλαξη εναντίον του κορονοϊού και όχι πρόστιμο να πέφτει όπως στους απλούς πολίτες, αλλά ούτε μια συγγνώμη. Δυστυχώς στην πατρίδα που έχει μια λέξη που λέγεται ΦΙΛΟΤΙΜΟ και δεν την συναντάς σε άλλη γλώσσα, εκεί στα ψηλά κλιμάκια έχει χαθεί. O Δ. Καμπούρογλου έχει πει μια φράση που ταιριάζει απόλυτα στην σημερινή Ελλάδα: «Υπάρχουν άνθρωποι που γκρεμίζουν με το χαρακτήρα τους. ό,τι έχτισαν με το μυαλό τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ