Ο Economist αποκαλυπτει τα σχέδια της Τουρκίας για απόκτηση πυρηνικών όπλων και καλεί την διεθνή κοινότητα…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυρηνικά Όπλα: Άρθρο – κόλαφος από τον Economist για την σοβαρή πιθανότητα χώρες όπως η Τουρκία να αποκτήσουν πρόσβαση σε πυρηνικό οπλοστάσιο. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι μία τέτοια εξέλιξη θεωρείται παγκόσμιος κίνδυνος και ο αρθρογράφος καλεί την παγκόσμια κοινότητα να παρέμβει για να την αποτρέψει. Εξαιρετικής σημασίας είναι ότι ο αρθρογράφος καλεί ετερόκλητες δυνάμεις να παρέμβουν ενώ αγνοεί πλήρως την ύπαρξη του ΝΑΤΟ!

Και όταν αναφέρεται σε διεθνή κοινότητα, Και αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον, δεν αναφέρεται μόνο στην Δύση:

«Η Αμερική, η Κίνα, η Ευρώπη και η Ρωσία έχουν κοινό συμφέρον να σταματήσουν τη διάδοση. Η Ρωσία δεν θέλει ένα πυρηνικό Ιράν όπως και η Αμερική. Η προοπτική μιας πυρηνικά οπλισμένης Ιαπωνίας θα είναι ένας από τους χειρότερους εφιάλτες της Κίνας. Η ιρανική πυρηνική συμφωνία του 2015 έδειξε ότι οι μπορούν να υπάρξουν δράσεις απέναντι στην πυρηνική απειλή».

Δηλαδή σπάει τα στεγανά της αντιπαράθεσης μεταξύ Δύσης – Ρωσίας και Κίνας, εμπρός σε μία ανερχόμενη παγκόσμια απειλή που συνιστά η απόκτηση πυρηνικών όπλων από χώρες όπως η Τουρκία. Να σημειωθεί ότι το ΝΑΤΟ ως ύπαρξη δεν αναφέρεται πουθενά στο άρθρο!

Εκτός από την Τουρκία, χώρες που ενδέχεται να αποκτήσουν πυρηνικά είναι η Νότια Κορέα, φυσικά το Ιράν, η Σαουδική Αραβία και η Ιαπωνία.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει σιωπηλή μπροστά σε αυτή την εξέλιξη η οποία αποτελεί υπαρξιακό κίνδυνο για την χώρα μας. Δεν πρέπει μάλιστα να αγνοούμε ότι η στρατηγική συμμαχία που έχει συνάψει η Τουρκία με το Πακιστάν, της δίνει πρόσβαση στο πυρηνικό οπλοστάσιο της ισλαμικής χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και εκεί η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει ηχηρή παρέμβαση, διότι αυτοί οι διμερείς συμφωνία καταστρατηγεί τους διεθνείς κανόνες για την διάδοση των πυρηνικών όπλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ