27/07/2021

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε στην ακραία ρητορική ερντογάν…

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε άμεσα στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας που έκανε ακραία επίθεση στον έλληνα πρωθυπουργό και είπε ότι στην Κύπρο δεν τίθεται πλέον θέμα Ομοσπονδίας, αλλά δύο ξεχωριστών κρατών. 
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν μία συνολική διευθέτηση για επανένωση της νήσου. Μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, όπως και την ευρύτερη περιοχή. Καλωσορίζουμε τις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ να διευκολύνει την επανέναρξη των πολιτικών συζητήσεων, είπε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, απάντησε στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που ζήτησε την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Οσμάν Καβάλα. Η παρέμβαση των ΗΠΑ στην τουρκική Δικαιοσύνη δεν συνάδει με το κράτος δικαίου. Η δίκη είναι σε εξέλιξη, κανείς δεν μπορεί να διατάζει τα τουρκικά δικαστήρια, είπε ο Χαμί Ακσόι. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα τουρκικά μέσα είχαν ανακοινώσει ότι χθες αναμενόταν επικοινωνία του Τσαβούσογλου με τον νέο αμερικανό ομόλογό του Μπλίνκεν, κάτι που δεν έχει μέχρι στιγμής συμβεί.
Είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν επ ουδενί μια εσωτερική σύγκρουση στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Τι σημαίνει όμως η κλιμάκωση της ρητορικής του Ερντογάν την στιγμή που γίνονται βήματα για διαπραγματεύσεις Ελλάδας Τουρκίας; Οι δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού που θεώρησε πρόκληση ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν περιείχαν καμία προσωπική αιχμή, ούτε κάποια καινούργια τοποθέτηση της Ελλάδας για το Κυπριακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ