Αρμενική Συνέλευση της Αμερικής: Οι ενέργειες Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν παραβιάζουν τον αντιτρομοκρατικό νόμο των ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του πρόσφατου πολέμου Artsakh (Ναγκόρνο-Καραμπάχ) παραβιάζουν το γράμμα και το πνεύμα των αντιτρομοκρατικών νόμων των ΗΠΑ, ανέφεραν οι συμπροέδροι της Συνέλευσης της Αμερικής & της Βουλής των Αρμενίων Van Krikorian και Anthony Barsamian, στην πρόσφατη διαδικτυακή συνεδρία η συνέλευση. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνέλευσης, οι πρόεδροι και το προσωπικό συμμετείχαν στη διήμερη διαδικτυακή σύνοδο, η οποία παρουσίασε παρατηρήσεις από τον Πρέσβη της Αρμενίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Varuzhan Nersesyan και τον Υπουργό Εξωτερικών της Artsakh, David Babayan…

Η συνεδρία παρείχε λεπτομέρειες για τις τελευταίες εξελίξεις στον οργανισμό, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στη Συνέλευση και στην αρμενική αμερικανική κοινότητα για την ανθρωπιστική τους βοήθεια στην Artsakh και την Αρμενία.

Ο Αρμένιος πρέσβης τόνισε ότι η εμβάθυνση των σχέσεων με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση, αποτελεί προτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη της Αρμενικής Πρεσβείας. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι η δέσμευση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, στη δημοκρατία και τις αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και η μακροχρόνια υποστήριξή του στην αναγνώριση των γενοκτονιών των Αρμενίων από τις ΗΠΑ. Ο πρέσβης τόνισε ότι η ασφάλεια της Αρμενίας είναι αδιαχώριστη από την ασφάλεια του Artsakh. “Δεν μπορούμε να δούμε το μέλλον της Αρμενίας χωρίς το μέλλον του Artsakh”, δήλωσε ο Varuzhan Nersesyan, τονίζοντας επίσης την ανάγκη απελευθέρωσης των αρμενίων αιχμαλώτων από το Αζερμπαϊτζάν χωρίς προϋποθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ