Βόμβα από Ματίνα Παγώνη: «Η δεύτερη δόση από το εμβόλιο έχει παρενέργειες – Ποιες είναι» (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμβόλιο Παγώνη: Περισσότερες οι παρενέργειες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Η δεύτερη δόση του εμβολίου μπορεί να προκαλέσει πιο εύκολα πονοκεφάλους και τάση για εμετό, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας στο Mega, ερωτηθείσα για το περιστατικό της νοσηλεύτριας στην Κέρκυρα, που εμφάνισε παράλυση των κάτω άκρων, η κ. Παγώνη υποστήριξε πως υπάρχει ομάδα γιατρών που την παρακολουθούν και ξέρουν το ιστορικό της. Ακόμα δεν υπάρχουν νεότερα για τους λόγους της παράλυσης και αν αυτή οφείλεται στο εμβόλιο. «Ας το διαχειριστούν οι γιατροί», τόνισε.\

https://www.dailymotion.com/video/x7z9uy8

Όπως επισήμανε, το εμβόλιο έχει παρενέργειες, ωστόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς ακόμα δεν έχει βγει διάγνωση, «θα πρέπει να αφήσουμε την ιατρική ομάδα να κάνει τη δουλειά της». Όπως εξήγησε, αρκετοί που έκαναν τη δεύτερη δόση παρατηρήθηκε ότι είχαν μυαλγίες, έκαναν πυρετό για δύο μέρες, ένιωσαν καταβολή και χρειάστηκε αν μείνουν στο σπίτι για μικρό διάστημα.

«Υπήρχαν πολλά περιστατικά τέτοια τα οποία τα έχουμε καταγράψει. Αντίθετα, όπως είπε, στην πρώτη δόση το 99% των πολιτών που εμβολιάστηκε μέχρι στιγμής ένιωσε ένα πόνο μόνο τοπικά.

Επίσης, η κ. Παγώνη απάντησε σε ερώτηση που δέχτηκε για το ότι εμβολιάζονται άτομα ηλικίας 60-65 ετών την ώρα που δεν έχουν εμβολιαστεί άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. «Έγινε εισήγηση εδώ και τρεις τέσσερις ημέρες για τους νεφροπαθείς και για άλλες ευπαθείς ομάδες για να μπουν και αυτοί στο πρόγραμμα εμβολιασμού, παράλληλα με την ηλικιακή ομάδα που εμβολιάζεται τώρα», σημείωσε.

Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η νοσηλεύτρια

Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της 40χρονης νοσηλεύτριας στην Κέρκυρα. Η άτυχη γυναίκα φέρεται να εκδήλωσε το νευρολογικό σύνδρομο Guillain–Barré, μια πάθηση που εκδηλώνεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο περιφερικό νευρικό σύστημα.

Το αυτοάνοσο σύνδρομο είναι εξαιρετικά σπάνιο καθώς πλήττει ένα με δύο άτομα ανά 100.000 πληθυσμού, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2011 στην επιθεώρηση Neuroepidemiology. H νόσος εμφανίζεται αιφνίδια και προκαλεί πόνο, μυϊκή αδυναμία ή παράλυση που ξεκινά από τα άκρα και μπορεί να επεκταθεί μέχρι τον κορμό σε διάστημα ημερών ή ωρών.

Μόνο το 7,5% των ασθενών χάνει τη ζωή του, αν και η ανάρρωση μπορεί να απαιτήσει μήνες ή χρόνια. Στο ένα τρίτο των περιπτώσεων η αδυναμία είναι μόνιμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ