27/07/2021

Νέα επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτακη με τα έντυπα μετακίνησης: Ξέχασαν τις ικε


Άλλαξαν όλα από σήμερα με τα έντυπα μετακίνησης
 καθώς οι πολίτες θα πρέπει να έχουν από σήμερα στα χέρια τους τα νέα έντυπα. Η χρήση των παλαιών έντονη επιτρεπόταν μόνο σήμερα και θα επιτρέπεται και για αύριο αλλά από το πρωί της Τετάρτης χωρίς το νέο έντυπο απαγορεύεται να κυκλοφορήσεις.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις για τα νέα έντυπα που έδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από σήμερα θα ισχύουν τα νέα έντυπα «Βεβαίωσης Κίνησης Εργαζομένων» για την εκτέλεση της εργασίας τους, τα οποία έχουν ήδη αναρτηθεί στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».

Από τα νέα έντυπα αποκλείονται όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται:

  • σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας
  • σε τηλεργασία και
  • σε νόμιμη άδεια.

Οι τρεις αυτές κατηγορίες εργαζομένων (αναστολή, τηλεργασία, άδεια) μπορούν να μετακινούνται μόνο μέσω της χρήσης των έξι ειδικών κατηγοριών, που επιτρέπουν την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών με αποστολή SMS στο 13033.Τα έντυπα για τους εργαζομένους που δεν έχουν τεθεί σε αναστολή σύμβασης, ούτε σε τηλεργασία και δεν κάνουν χρήση κανονικής άδειας, θα εκδίδονται μέσω του «ΕΡΓΑΝΗ» από την επιχείρηση του εργαζομένου.

Οι βεβαιώσεις χορηγούνται αφενός ηλεκτρονικά από τη διεύθυνση https://eservices.yeka.gr/ του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και αφετέρου από τον ιστότοπο https://forma.gov.gr, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης – αίτησης του εργοδότη, η οποία χορηγείται αποκλειστικά στους εργαζομένους που παρέχουν με αυτοπρόσωπη παρουσία την εργασία τους στην επιχείρηση/εργοδότη.

Οι κλειστές επιχειρήσεις μπορούν να χορηγούν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις μόνο σε όσους εργαζομένους απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητές τους.

Βεβαια οι άνθρωποι ξέχασαν να σώσουν οδηγίες για τις ΙΚΕ και έτσι θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να γράψουν τα εξής για να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν: Είμαι μέτοχος ΙΚΕ, βάση νόμου διακαιουμε να εργάζομαι άμισθη (αμοιβή από το μέρισμα), αλλά δεν είμαι στην Εργανη. Πρέπει να πάω να δουλέψω στην εταιρίας μου όπου υπάρχουν άμεσες ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ