Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Αντίποινα των Αλβανών για την επέτειο της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου – Καταδίκασαν τον Βορειοηπειρώτη Μόντη Κολίλα σε 8,6 χρόνια φυλάκισης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Το δικαστήριο της Αργυροκάστρου καταδίκασε ερήμην τον Βορειοηπειρώτη Μόντη Κολίλα σε φυλάκιση 8 ετών και 6 μηνών. Είναι η πρώτη φορά που ένα αλβανικό δικαστήριο καταδικάζει έναν Έλληνα πολίτη για υποκίνηση μίσους και βίας για προσβολή εθνικών συμβόλων.

Η απόφαση βγήκε στις 11 Φεβρουαρίου 2021, λίγες μέρες πριν την επετείου της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου και σίγουρα πρόκειται για αντίποινα της Αλβανικής Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την απόφαση η ποινή αφορά την διοργάνωση εκδήλωσης για την επέτειο του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας που πραγματοποίησε το Κίνημα της Αναγέννησης της Βορείου Ηπείρου στις 12 Μαΐου 2018 στους Βουλιαράτες Δρόπολης στην οποία συμμετείχαν πολλοί Βορειοηπειρώτες που διαμένουν στα χωριά της Βορείου Ηπείρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας από τους βασικούς οργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Ήρωας Κωνσταντίνος Κατσίφας για τον οποίο η Εισαγγελία Αργυροκάστρου είχε ξεκινήσει έρευνα κατόπιν εντολής της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκείνη την περίοδο, όπου λίγους μήνες αργότερα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2018 αλβανικές δυνάμεις της RENEA τον εκτέλεσαν.

Βέβαια η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται σε αντίθεση με την πραγματικότητα αφού στην συγκεκριμένη εκδήλωση τα μοναδικά σύμβολα που υπήρχαν είναι η Ελληνική σημαία και η σημαία της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου.

Η Αλβανική κυβέρνηση καλό θα ήταν να ασχοληθεί και με την έκδοση του πορίσματος της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα το οποίο καθυστερεί έχοντας υπερβεί τα συνταγματικά χρονικά περιθώρια.

Αντίδραση θα υπάρξει άραγε από το Ελληνικό ΥΠΕΞ για την πρωτοφανή καταδίκη ενός Έλληνα και Ευρωπαίου πολίτη από την Αλβανική δικαιοσύνη;

dropolinews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ