Η Ρωσία είναι έτοιμη να διακόψει τις σχέσεις με την ΕΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

[Τα κατωτέρω δύο ειδησεογραφικά σημειώματα  Γάλλου και Ρώσου δημοσιογράφων επιβεβαιώνουν επισωρευόμενες ενδείξεις περί απειλητικής παρόξυνσης των κακών σχέσεων μεταξύ Ε.Ε-ΝΑΤΟ και Ρωσίας, με μην αποκλειόμενο πλέον καιτο εκρηκτικό ενδεχόμενο μιας απονενοημένης απόπειρας εξόδου από την πολλαπλή ανατρεπτική Δυτική κρίση με την παραδοσιακή διέξοδο της πολεμικής σύγκρουσης, μεπολυαίμακτες και ισοπεδωτικές επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο και πιθανότατα πολύ ευρύτερα.]

Ivan Ignadiev, Reseau International, 15-2-21

Μετάφραση/ Εισαγωγή: Μιχαήλ Στυλιανού

Εiδική εκπομπή του ΑΝΝΑ News . Το πιο πολυσυζητημένο θέμα αυτήν την εβδομάδα είναι οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρώφ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διακόψει τις σχέσεις με την ΕΕ σε περίπτωση υιοθέτησης νέων κυρώσεων.

“Βασιζόμαστε στην ιδέα ότι είμαστε έτοιμοι. Εάν, για άλλη μια φορά, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, υπάρχει η αίσθηση ότι οι κυρώσεις υιοθετούνται σε ορισμένους τομείς, γεγονός που δημιουργεί κινδύνους για την οικονομία μας, συμπεριλαμβανομένων των πιο ευαίσθητων περιοχών, τότε ναι”, απάντησε ο Λαβρώφ στο ερώτημα εάν η Ρωσία κινείται προς τη διάλυση με την ΕΕ.

Ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι η Ρωσία δεν θέλει να απομονωθεί από την “παγκόσμια ζωή”, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτήν. “Εάν θέλετε ειρήνη, προετοιμαστείτε για πόλεμο”, πρόσθεσε ο Λαβρώφ.

Σχολιάζοντας αυτήν την δήλωση ο εκπρόσωπος του ΡώσουΠροέδρου Πούτιν άφησε να εννοηθεί ότι η Ρωσία, από την πλευράτης, δεν επιθυμεί την ρήξη

«Η έννοια είναι ότι εμείς δεν το θέλουμε αυτό, θέλουμε να προωθήσουμε τις σχέσεις με την ΕΕ. Ωστόσο, εάν η ΕΕ ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, τότε ναι, θα είμαστε έτοιμοι, καθώς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο”, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Πηγή:https://anna-news.info/

Σημείωση:  Το κλιμα  των σχέσεων επιδεινώθηκε Χθες με δηλώσεις της Ursula von der Leyen, προέδρου της Κομισιόν και καταγγελλόμενης για το φιάσκο των εμβολίων, με τις οποίες επεχείρησε να ρίψη την ευθύνη στην «ρωσική προπαγανδιστική εκμετάλλευση» του περιζήτητου ρωσικού εμβολίου «Σπούτνιικ».

Εάν ξεσπάσει νέα σύγκρουση στην Ευρώπη, οι δυτικές χώρες δεν θα έχουν καμία πιθανότητα κατά της Ρωσίας με τα νέα όπλα της.

Alexander Lemoine, Observateur Continental, 16-2-21ΜετάφρασηΜΣτυλιανού

Πρόσφατα, αμερικανοί στρατιωτικοί αναλυτές συζητούν όλο και περισσότερο το σύστημα πυραύλων Nudol της Ρωσίας. Το Πεντάγωνο του έχει ήδη απονείμει την ονομασία PL19 “Nudol”. Η ρωσική εταιρεία “Almaz-Antey” ασχολείται με την ανάπτυξη τουκαι, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα, το σύστημα πρέπει να αντέχει όχι σε μόνο βαλλιστικούς αεροδιαστημικούς στόχους, αλλά και σε ελιγμούς διαστημικών σκαφών.

Με απλά λόγια, το νέο ρωσικό όπλο μπορεί να πλήξει τον εχθρό στο πιο ευάλωτο μέρος, γράφει η κινεζική εφημερίδα Sohu. Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εκτιμά ότι η Ρωσία έχει ήδη πραγματοποιήσει μια σειρά δοκιμών ενός νέου πυραυλικού συστήματος ικανού να καταστρέψει δορυφόρους σε τροχιά, στερώντας έτσι από τη βορειοατλαντική συμμαχία τα μέσα επικοινωνίας.

1AE2BA9F 12DA 4840 A733 1986FDC411D6 EAB6C01F 5EE4 4F1F A47A C5139948CF29 “Αυτά τα διαστημικά όπλα που δημιουργήθηκαν στη Ρωσία αποτελούν σοβαρή απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Αμερικανοί φοβούνται ότι η Ρωσία θα διευρύνει τις δυνατότητες του αντιδορυφορικού συστήματός της και θα το χρησιμοποιεί από πολλές πλατφόρμες, αναφέρει το άρθρο.

Εάν τα όπλα αυτά χρησιμοποιηθούν σε μια πραγματική ένοπλη σύγκρουση, για παράδειγμα στην Ανατολική Ευρώπη, οι δυτικές χώρες δεν θα είναι σε θέση να συντονίσουν τις ενέργειές τους και θα χάσουν την δυνατότητα να κερδίσουν, γράφει το Sohu. Σε μια τέτοια κατάσταση, η μόνη ελπίδα του ΝΑΤΟ θα είναι ένα πυρηνικό χτύπημα.

Πηγή: https://fr.news-front.info/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ