Σωτήρης Καψωχας για υπόθεση Λιγνάδη: Ένα δομημένο σύστημα εξουσίας με όλα τα στοιχεία της καμορας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσοι πιστεύετε ότι η υπόθεση Λιγνάδη θα λειτουργήσει ως χιονοστιβάδα που θα συμπαρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της, αυταπατασθε. Το πολύ- πολύ να πάρει μαζί της το Λιγνάδη, άντε και την Μενδωνη. Μέχρι εκεί.

1CDF49A5 BD5D 44D5 86E3 CC6259D72DEB

Εδώ πρόκειται για ένα δομημένο σύστημα εξουσίας με όλα τα στοιχεία της καμορας. Είναι τουλάχιστον αφέλεια να πιστεύετε ότι το σύστημα θα θελήσει να δώσει το σύστημα και να αυτοκαταργηθει. Όταν με τον ένα η άλλο τρόπο εμπλέκονται ισχυροί πολιτικοί αλλά και επιχειρηματικοι παράγοντες , με ερείσματα και μηχανισμούς σε όλες τις βαθμίδες της εξουσίας, πλανώνται όσοι θεωρούν ότι θα ισχύσει ο νόμος της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας και θα επέλθει η κάθαρση.

Επειδή στην Ελλάδα δεν υπήρξαν ποτέ, ούτε υπάρχουν, δικαστές που να θέσουν σε εφαρμογή την επιχείρηση καθαρά χέρια, το μόνο που απομένει είναι η οργή του λαού και πως αυτή θα εκφραστεί.

Αλλά και αυτές τις λαϊκές εκρήξεις, έχουν τρόπο να τις μανιπουλαρουν. Ας είναι καλά τα πληρωμένα μίντια, οι εξωνημενοι δημοσιογράφοι, οι βολεμενοι πνευματικοί άνθρωποι και οι ενσωματωμένοι δικαστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ