Μαρτυρίες φωτιά των γειτόνων του Λιγνάδη, εκθέτουν τον Μητσοτάκη (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Φοβόμασταν λόγω της θέσης του… Βλέπαμε παιδιά διάφορων εθνικοτήτων στο σπίτι του»

Οι μαρτυρίες των γειτόνων αποτελούν ντροπή για το κράτος. Ο διορισμός του από το Μητσοτάκη τον έκανε ασύδοτο και τρομοκράτησε τους γείτονες!

Ανοίγουν τα στόματα στη γειτονιά του Μεταξουργείου, ενώ αποκαλύπτεται και δεύτερο διαμέρισμα

«Τώρα εξηγούνται όλα…» σκέφτονται και λένε απροκάλυπτα οι γείτονες του Δημήτρη Λιγνάδη, που τόσα χρόνια δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την «παρέλαση» αμούστακων αγοριών στο σπίτι του ηθοποιού και σκηνοθέτη στο Μεταξουργείο! Οι καταιγιστικές εξελίξεις μετά τη σύλληψή του έδωσαν τις απαντήσεις σε όσα περίεργα είχαν κάποιοι υποψιαστεί ότι ίσως συνέβαιναν πίσω από τους τοίχους του ρετιρέ της οδού Σφακίων, το οποίο ο σκηνοθέτης κατηγορείται ότι είχε μετατρέψει σε «ναό» της ανωμαλίας και της κακοποίησης ανηλίκων.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, τις επόμενες μέρες να προκύψουν και άλλες μαρτυρίες, καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Δημήτρης Λιγνάδης διατηρεί και δεύτερο σπίτι στην περιοχή του Μεταξουργείου και συγκεκριμένα στην οδό Ψαρών. Εκεί, σε ένα διαμέρισμα του έκτου ορόφου, ενδεχομένως να λειτουργούσε η δεύτερη «σκηνή» του σκηνοθέτη που κατέστρεφε χωρίς τύψεις παιδικές ψυχές.

Έσπασε ο φόβος, ανοίγουν τα στόματα

Τα στόματα στην οδό Σφακίων άνοιξαν μετά τη σύλληψη και οι γείτονες συνδέουν όσα έχουν δει, αποκαλύπτοντας σκηνές φρίκης στο διαμέρισμα του ογδόου ορόφου όπου σκηνοθετούσε και πρωταγωνιστούσε ο ίδιος με υποχείρια και θύματα τα παιδιά. Ειδική σημασία έχει η μαρτυρία μιας γειτόνισσας η οποία ισχυρίζεται ότι, πριν από μήνες, είχαν φτάσει στο διαμέρισμα αστυνομικοί που είχαν δεχθεί καταγγελία για άγριες κραυγές, αλλά αποχώρησαν χωρίς να ερευνήσουν!

«Φοβόμασταν λόγω της θέσης του… Βλέπαμε παιδιά διάφορων εθνικοτήτων, η Αστυνομία είχε έρθει το προηγούμενο καλοκαίρι μετά από καταγγελία για κραυγές, αλλά αποχώρησε με μια απλή σύσταση!» ανέφερε στην ΕΡΤ με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά της!

Η ίδια γυναίκα πρόσθεσε ότι σε όλους είχε κάνει εντύπωση η κινητικότητα με τα παιδιά που πηγαινοέρχονταν στο σπίτι του Λιγνάδη: «Αν και ξέραμε ότι κάνουν πρόβες, μας έκανε εντύπωση ότι αυτό συνέβαινε βράδια. Ερχονταν ανήλικα διάφορων εθνικοτήτων, ηλικίας 14-15 ετών».

Στο ερώτημα γιατί δεν απευθύνθηκαν στις Αρχές, η γειτόνισσα έδωσε μια εύλογη απάντηση:

«Ποιος θα με πίστευε αν πήγαινα μόνη και έλεγα ότι είναι παιδόφιλος, εγώ ένας απλός άνθρωπος για έναν τόσο καταξιωμένο; Ισως θα μου έκαναν και μήνυση»!

Ακόμη ένας γείτονας αποκάλυψε στο δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha ότι τρεις φορές είχε καταγγείλει τον σκηνοθέτη στην Αστυνομία, αλλά ποτέ δεν έγινε το παραμικρό.

«Είχε πει στο παιδί μιας φίλης και στο δικό μου να ανέβουν στο σπίτι του για μια δουλειά, γιατί του έλεγε ότι είναι φοβερός μίμος. Εγώ, καθώς είχα υποψιαστεί, δεν το άφησα…» αποκάλυψε ένας άλλος ένοικος της πολυκατοικίας.

Αλλος γείτονας του σκηνοθέτη περιέγραψε ότι τα παιδιά που επισκέπτονταν το διαμέρισμα ήταν 15 με 16 ετών και τα περισσότερα ξένα.

«Κάποιος που μένει μέσα στην πολυκατοικία και βλέπει τόσο πολλά παιδιά να πηγαίνουν και να έρχονται τα βράδια φυσικά και υποψιάζεται πράγματα» ανέφερε στον Alpha.

Οπως μαρτυρούν σήμερα στη γειτονιά, «ορμητήριο» του Λιγνάδη ήταν το παρκάκι στην εκκλησία του Αγίου Παύλου. Εκεί, όπως λένε, καθόταν στα παγκάκια και άπλωνε τα δίχτυα του παγιδεύοντας κυρίως ανήλικους μετανάστες.

«Τον έχω δει μετά τα μεσάνυχτα και συνήθως έκανε βόλτες εδώ πέρα με το μηχανάκι του και επίσης τον έχω πετύχει και στην πλατεία Αγίου Παύλου να κάθεται με δύο 16χρονα, 17χρονα» λέει άλλος γείτονας.

Αλλοι γείτονες είχαν εντοπίσει τον σκηνοθέτη στην πλατεία Ομονοίας.

«Στην Ομόνοια τον έχω δει εγώ 500 φορές… Δηλαδή, όσα χρόνια μένει εδώ τον ξέρω» περιγράφει ένας άλλος.

Ολοι στην περιοχή συμφωνούν ότι η εικόνα που είχαν για τον Λιγνάδη ήταν ενός ευγενέστατου ανθρώπου, προσιτού παρά το καλλιτεχνικό μέγεθός του και με άριστες σχέσεις με όλους. Οπως αποδείχθηκε, όμως, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου ήταν στην πραγματικότητα σαν τον Ιανό, με δύο πρόσωπα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ